Mamak Belediyesi'nden Personeline İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimi

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “İş sağlığı ve güvenliği eğitimi ile personelimizin daha bilinçli ve sağlıklı bir şekilde çalışmasını hedefliyoruz” dedi.

Mamak Belediyesi'nden Personeline İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimi
Mamak Belediyesi, iş sağlığı ve güvenliği için personeline yönelik eğitim programı düzenliyor. Mamak Belediyesi personeli 2 ay boyunca iş sağlığı ve güvenliği eğitimi alacak. Toplam 722 personelin katılacağı eğitim programlarında çalışanlara daha güvenli çalışma mevzuatı, çalışanların yasal hakları ve sorumlulukları, iş kazası ve meslek hastalığından doğan hukuki sonuçlar, iş kazası sebepleri ve koruma prensipleri ile teknik uygulaması, güvenlik ve sağlık işaretleri, elektrik tehlikeleri, riskleri ve önlemler gibi konularda gerekli eğitimler verilecek.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, belediye içerisinde ve sahada çalışan çok sayıda personelin bulunduğuna dikkat çekerek, “İş yerlerinde meydana gelen kazalar telafisi olmayan sonuçlar doğurabiliyor. Gerekli eğitim alan personel ve yapılacak çeşitli düzenlemelerle bu kazaların önüne geçmek mümkündür. İş sağlığı ve güvenliği eğitimi ile personelimizin daha bilinçli ve sağlıklı bir şekilde çalışmasını hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Eylül ayında başlayan programlar, Ekim ayı boyunca da devam edecek. Ekim ayı içerisinde verilen eğitimlerde daha çok meslek hastalıklarının sebepleri, hastalıklardan korunma prensipleri ve tekniklerinin uygulanması, biyolojik ve psikolojik risk etmenleri, ilkyardım gibi konular işlenecek.
Kaynak: İHA