Kuruyan Göle Dikkati Çekmek İçin Festival Düzenlendi

Burdur Gölü'ndeki kurumaya dikkati çekmek için düzenlenen festival, kortej yürüyüşü ve Ziynet Sali konseriyle başladı Belediye Başkanı Ercengiz:'Birçok nedenle gölümüz her geçen gün maalesef kurumakta. Bizler sorumluluk makamında elimizden geleni yaparak gölümüzü sonraki nesillere bırakmak zorundayız'

Burdur'da düzenlenen Burdur Gölü Festivali, kortej yürüyüşü ve Ziynet Sali konseriyle başladı.

Burdur Belediyesi tarafından gerçekleştirilen festival kapsamında Köprübaşı mevkisinden Cumhuriyet Meydanı'na kadar kortej yürüyüşü düzenlendi. Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, burada yaptığı konuşmada, festivali Burdur Gölü'nün kurumasına dikkati çekmek amacıyla düzenlediklerini söyledi.

Festivallerin kültürel ilişkileri artırmak, dostluğun, barışın, kardeşliğin ve hoşgörünün yayılması için yapıldığını belirten Ercengiz, 'Burdur Gölü bizim olmazsa olmazımız. 1970 yılı verilerine göre rakımının 858 olduğu Burdur Gölü, 2012'de 840'a kadar gerilemiş. Düşey eksende 18 metrelik bir kayıpla toplamda yüzölçümünün yaklaşık yarısını, hacminin de yüzde 40'ını kaybetmiş. Birçok nedenle gölümüz her geçen gün maalesef kurumakta. Bizler sorumluluk makamında elimizden geleni yaparak gölümüzü sonraki nesillere bırakmak zorundayız.' dedi.

- Şarkıcı Ziyren Sali konser verdi

Daha sonra şarkıcı Ziynet Sali, Demokrasi ve Özgürlük Meydanı'nda konser verdi. Sevilen şarkılarını seslendiren Sali'ye özellikle gençler yoğun ilgi gösterdi.

Sali, Burdur Gölü'nün kurumasına dikkati çekmek için çalışmalar yapan Burdur Valisi Şerif Yılmaz ve Belediye Başkanı Ercengiz'e teşekkür etti.

Yılmaz ve Ercengiz'in kendilerini doğaya adadıklarını ifade eden Sali, 'Bizler de birer doğa sever olarak memleketimize sahip çıkalım. Ne göllerimiz kurusun, ne dağlarımız yıkılsın, ne de ovalarımız kurak kalsın. Gönüllerimiz sevgisiz kalmasın. Kalbimiz sevgi ile dolu olsun.' diye konuştu.

Konserin ilerleyen dakikalarında Sali, küs olan Veli ile Ayşe isimli sevgilileri sahneye davet ederek barıştırdı.

24 Eylül'de sona erecek festival etkinlikleri kapsamında Emre Aydın ve Fatma Turgut, Demokrasi ve Özgürlük Meydanı'nda konser verecek. Ayrıca Burdur Gölü'nde Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) ile Burdur Belediyesi işbirliğiyle Türkiye Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası'nın beşinci ayağı yapılacak.

Kaynak: AA