Kocamaz Açıklaması 'Mersin'in Ekmeğini Yiyen İşadamları Mersin'e Sırtını Dönüyor

İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İçel’de para kazanan işadamlarını spor kulüplerine yeterince destek vermemekle eleştirdi. 100 milyon liraya yakın borcu bulunan İçel İdmanyurdu’nun, sadece Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle ayakta durmasının mümkün olmadığını belirten Kocamaz, “İçel İdmanyurdu bugün başarılı olunca herkes etrafında bir araya geliyor. Ama dostluk ve samimiyet ancak zor günlerde belli olur” dedi.

Kocamaz Açıklaması 'Mersin'in Ekmeğini Yiyen İşadamları Mersin'e Sırtını Dönüyor
İçel Büyükşehir Belediyesi, amatör sporun kulüplerine destek olmak amacıyla 13 ilçeden 80 futbol kulübüne malzeme yardımı yaptı. Ayakkabı, top ve forma gibi çeşitli malzemelerden oluşan yardımdan yaklaşık bin 600 sporcu yararlandı. Malzemeler, düzenlenen törenle futbol kulüplerine dağıtıldı. İçelli Ahmet Futbol Sahası’nda gerçekleştirilen Malzeme Yardımı Dağıtım Töreni’ne İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra CHP İçel Milletvekili Hüseyin Çamak, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, İçel Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mithat Ertaş ile futbol kulüplerinin başkanları katıldı.

Törende bir konuşma yapan Başkan Kocamaz, bugüne kadar amatör spora verdikleri desteğin bundan sonra da devam edeceğini söyledi.

Amaçlarının, gençleri spora yönlendirmek ve sağlıklı nesiller yetiştirebilmek olduğunu belirten Kocamaz, bu destekler sayesinde gözlerinin arkada kalmayacağını ifade etti.

Kocamaz, “Adana’dan Antalya’ya kadar tüm ilçelerimiz ve bütün amatör spor kulüplerimize malzeme yardımı yaparak destek veriyoruz. Spor, birlik, kardeşlik, sağlıklı yaşam, paylaşmak ve dayanışma demek. Böyle bir ortamda İçel gibi çok özel bir kentte insanları bir araya getiren, hiçbir ayrım yapmadan birleştiren, İçel ortak paydasında buluşturan çok önemli bir öge. Biz de sporun her dalına bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da destek vermeye devam edeceğiz. Sadece malzeme yardımı ya da maddi destek vermiyoruz. İçel Büyükşehir Belediyesi olarak ilk defa ödül yönetmeliği hazırladık ve İçelimizi en iyi şekilde temsil ederek derece yapan sporcularımıza özel ödüllerimiz oluyor. Bizim amacımız, gençleri spora yönlendirmek, ağabeylerini örnek almalarını sağlamak ve sağlıklı nesiller yetiştirebilmek. Aziz Atatürk’ün belirttiği gibi ‘sağlam kafa sağlam vücutta bulunur’. Sağlam kafalar da ülkemizi daha ileriye, aydınlık bir geleceğe taşıyacak ve bizler de bir gün kara toprağın altına gittiğimizde gözümüz arkada kalmamış olacak” dedi.

Başkan Kocamaz’dan işadamlarına sitem

İçel’in profesyonel sporda bulunduğu yer nedeniyle herkesin yüreğini dağladığını da vurgulayan Kocamaz, “Kulüplerimizin daha üst liglerde mücadele etmeleri gerekir ama maalesef İçel’de para kazanan, İçel’in ekmeğini yiyen, suyunu içen ve İçelliye yeri geldiğinde çile çektiren sanayi şirketlerini işleten işadamları, İçel’e sırtını dönüyor. Ne amatör ne de profesyonel kulüplerimize yeterince destek veriyorlar. Herkes sırtını dönünce, tabiat boşluk bırakmaz dedikleri gibi birileri o boşlukları dolduruyor ve bugünkü acıklı tabloyla karşı karşıya kalıyoruz. Her şeye rağmen çağrılarımızı yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Herkesin, İçel İdmanyurdu’nun tek sahibi Büyükşehir Belediye Başkanıymış gibi tüm desteği oradan beklediğine dikkat çeken Kocamaz, “Şunu herkesin bilmesini istiyorum; bizim bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bütün kulüplerimize desteğimiz devam edecek. Ama profesyonel spor kulüplerimizin sadece bizim desteğimizle ayakta durabilmesi mümkün değil. Bugün İçel İdmanyurdu’nun 100 milyona yakın borcu var. Her gün yeni yeni borçlar geliyor. Bugün geldiğimiz noktada bir de 3 puanı silinmiş durumda. Puanları zorla alıyoruz ama çok kolay kaybediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Dostluk ve samimiyet zor günlerde belli olur”

Bu kentte yaşayan herkesin ortak bir değeri olması gerektiğini dile getiren Kocamaz, şöyle devam etti: “İçel İdmanyurdu da İçel’in ortak paydası ve marka değeridir. İçel İdmanyurdu bugün başarılı olunca herkes etrafında bir araya geliyor. Ama dostluk ve samimiyet ancak zor günlerde belli olur. Zor günlerde yanımızda olmayan insanların, iyi günde resmin içine girmeye çaba göstermesi kimseye bir şey kazandırmaz. Böyle güzel bir günde çektiğimiz sıkıntıları ve bu acı tabloyu anlatmak hoş değil ama bunu söylemek zorundayız. Biz bu kentin yöneticileriysek, bu kentin ticaret erbabı, sanayicisiysek, elimizi taşın altına koymak zorundayız.”

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ertaş ise yaptığı konuşmada, “Amatörlük parasız yapılan spordu, ancak artık amatör kümeye de para girdi. Amatör kümede büyük sıkıntılar çekiyoruz. Amatör sporu ve sporu çok seven Sayın Başkanımız, bizi hiç boş çevirmedi. Bu yardımlar her yıl artarak devam ediyor. Cefakar ve vefakar amatör spor kulüpleri adına, yardımlarınız için teşekkür ediyorum” dedi.

Öte yandan, malzeme dağıtım töreni öncesinde, aralarında Hamit Tuna ve Vedat Yüksel’in de bulunduğu birçok ismin yer aldığı İçel Büyükşehir Belediyesi Amatör Spor Kulüpleri Şöhretler Maçı oynandı.
Kaynak: İHA