Kesik Baş Cinayetine Ağırlaştırılmış Müebbet

Gaziantep’te 12 yaşındaki Suriyeli Ferhat Ali ustasının verdiği 250 TL’yi vermek istemeyince bir depoda boğazını kesip ardından başını kuyuya atan Cengiz Polat, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Kesik Baş Cinayetine Ağırlaştırılmış Müebbet
Gaziantep 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde "Canavarca hisle adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış hapis cezası talebiyle yargılanan Cengiz Polat, son kez hakim karşısına çıktı. Son savunması sorulan Polat "Olaydan önce uyuşturucu kullandım. Öldürme niyetim yoktu" dedi.

Bunun üzerine mahkeme heyeti sanığa herhangi bir cezai indirim uygulamadan, ömür boyu ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırdı.

26 Mart 2016 tarihinde, Şahinbey ilçesi Karayılan Mahallesi Karayılan Caddesi üzerindeki depo olarak kullanılan bir dükkanda yaşanmıştı. İddiaya göre, aynı cadde üzerinde bulunan ve beyaz eşya tamiri yapan bir dükkanda çalışan Suriyeli Ferhat Ali (12) isimli çocuk, akşam saatlerinde ortadan kaybolmuştu. Talihsiz çocuk bir süre sonra aynı iş yerinde çalışan bir başka çocuk tarafından aynı cadde üzerinde bulunan ve hurda malzemelerin konulduğu depoda boğazı kesilmiş şekilde bulundu.

Kesik başı kuyuya attı

Gaziantep’te 12 yaşındaki Suriyeli çocuğun boğazını keserek öldüren zanlının, talihsiz çocuğun kafasını gövdesinden ayırdıktan sonra bir kuyuya attığı ortaya çıkmıştı

Bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri, cinayeti ceza evinden yeni çıkan Cengiz Polat’ın işlediği tespit etti. Uyuşturucu bağımlısı olduğu öğrenilen Polat yakalandıktan sonra, 12 yaşındaki Suriyeli çocuğu, kullanılmayan depoya götürüp tuvalette kafasını gövdesinden ayırdıktan sonra kesik başı poşete koyduğu, daha sonra da kullanılmayan metruk bir evin bahçesinde bulunan su kuyusuna attığını itiraf etmişti.

Katil zanlısı Cengiz Polat’ın 12 yaşındaki Suriyeli çocuğu, ustasının başka birine iletmesi için verdiği 250 TL’yi istemesi ve çocuğun vermemek için direnmesi sonucu öldürdüğü iddia edilmişti. Suriyeli çocuğun kesik başı itfaiye ekiplerinin 11 saatlik çalışması sonrası 20 metre derinliğe sahip dibi çamurlu su ile dolu kuyudan çıkarıldı.
Kaynak: İHA