Keçiören Belediye Başkanı Ak'tan Genç Aşçılara Destek

Kadınlara ve gençlere yönelik istihdam projelerine öncelik tanıyan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, iş dünyasına yeni aşçılar kazandıracak “Gençlere ve Kadınlara Yönelik Gastronomi ve Dünya Mutfakları Eğitimi” projesine destek verdi.

Keçiören Belediye Başkanı Ak'tan Genç Aşçılara Destek
“Gençlere ve Kadınlara Yönelik Gastronomi ve Dünya Mutfakları Eğitimi” projesine Keçiören Belediyesi’nin yanı sıra, Keçiören TOGEM, Ankara Kalkınma Ajansı, Türkiye Sağlık Turizmi Derneği ve İŞKUR da katkıda bulundu. Proje kapsamında Şehzade Gençlik Merkezi’nde 2 ay teorik eğitim alan 61 kursiyer, Türkiye Aşçılar Federasyonu’nun verdiği bir aylık uygulamalı eğitimle kursu tamamladı. Kursiyerler için Yonca Yaşam Merkezi’nde düzenlenen sertifika törenine Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Türkiye Sağlık Turizmi Derneği Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Bakan Müşaviri Enginer Birdal ile Keçiören TOGEM Başkanı Ayten Aydın da katıldı.

“Yemek kültürü bakımından ilk üçteyiz”

Törende yaptığı konuşmada proje sayesinde gençlere ve kadınlara yeni iş imkanları sağlandığına dikkat çeken Keçiören Belediye Başkanı Ak, “İstihdamla, iş ile ilgili yapılan her yatırım bizim için çok önemlidir. Bu proje ile insanlarımız evlerine aş götürecekler ve yanlarında çalıştırdıkları kişilere de ekmek kapısı olacaklar. Yemek sektörü, gastronomi Türkiye’de önemlidir. Çünkü insanlar yemekten vazgeçemezler” dedi.

Yemek sektöründe şehirlerin kendi aralarında yarıştıklarını ifade eden Ak, “Türkiye yemek kültüründe dünyada ilk üçe giriyor. Bu programı başarıyla bitiren bütün öğrencilerimizi tebrik ediyorum. İş bakımından da güzel bir dönüşü olur inşallah. Dağıtımını gerçekleştirdiğimiz sertifikalarımız kursiyerlerimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı Bakan Müşaviri Birdal ise, projeye destek veren Mustafa Ak ve eşi Hatice Ak’a teşekkür ederken, kurstan mezun olan öğrencilere iş hayatında başarılar diledi. Konuşmaların ardından Ak, kurstan mezun olan öğrencilere sertifikalarını verdi. Program toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.
Kaynak: İHA