Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ Serbest Bırakıldı

Dün akşam sahte diploma iddiasıyla gözaltına alınan Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ serbest bırakılırken, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti tarafından konuyla ilgili açıklama yapıldı.

Dün akşam polis tarafından sahte diploma iddiasıyla gözaltına alınan Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ, yapılan sorgusu sonrasında serbest bırakıldı.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti tarafından da konuyla ilgili olarak şu açıklama yapıldı:

"Cemiyet Başkanımız Metin Kösedağ ile ilgili olarak Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığına “Sahte Diploma ile Basın Kartı aldığı ve Cemiyet Başkanı olduğu” iddiası ile bir şikayet yapılmış ve buna bağlı bir soruşturma açılmıştır. Bu soruşturma çerçevesinde Cemiyet Başkanımız Kösedağ’ın ifadesine başvurulmuştur. Dün akşam Kayseri polisine ifade veren Kösedağ hakkında herhangi bir gözaltı kararı veya bazı çevrelerin iddia ve isnat ettiği gibi “FETÖ Soruşturması” söz konusu değildir.

Olayla ilgili adli süreç devam etmekte olup, konu yönetim kurulumuzca da takip edilmektedir. Üyelerimiz bu süreçle ilgili olarak belli periyodlarda bilgilendirilecektir.

Saygılarımızla."
Kaynak: İHA