Kayahan'a saygı konseri

'5. Uluslararası İstanbul Klarnet Festivali' kapsamında 'Kayahan'a Saygı Konseri' düzenlendi.

Kayahan'a saygı konseri
Cemal Reşit Rey Konser Salonunda konser öncesi açıklama yapan 5. Uluslararası İstanbul Klarnet Festivali Genel Sanat Yönetmeni ve klarnet sanatçısı Serkan Çağrı, festival kapsamında her sene 'Ustaya Saygı' gecesi düzenlediklerini, bu sene de Kayahan'ı andıklarını anlattı.

Çağrı, birçok sanatçının Kayahan'ın unutulmaz şarkılarının seslendireceğini ifade ederek, 'Bütün dostlarıyla bu gece yeniden hatıralarını hep birlikte hatırlayacağız. Unutulmayacak müzik adamlarımızı yeniden hatırlıyoruz. Bunun için de çok emek verilerek bir hazırlık yürüten bütün arkadaşlarıma, bu akşama çok büyük destek veren herkese çok teşekkür ediyorum.' diye konuştu.

Kayahan'ın eşi, sanatçı İpek Açar da konseri düzenleyen Serkan Çağrı ve eşi Ebru Çağrı'ya teşekkür ederek, 'Bir süreliğine festival ekibine dahil oldum, birlikte çalışma fırsatı bulduk. Yolu sevgiden geçenlerle birlikte bu gece çok güzel olacak. Salonun kapasitesini aşacak derecede dolu. Bu da çok büyük bir mutluluk verici.' dedi.

Konserin orkestra şefi İskender Paydaş ise festivali 4 yıldır uzaktan takip ettiğini kaydederek, şöyle konuştu:

'Beşincisinde buradayız. Biz Kayahan'la yıllarca müzik yaparken hep küçük grupla müzik yapmayı tercih ediyorduk. Bu sefer sahnede büyük bir orkestra var. O şarkıları yeniden yazmak, provaları yapmak ve ses sanatçılarımızla paylaşmak heyecan vericiydi. Şimdi bunları bu akşam seyirci ile paylaşacağız. Heyecanlıyım, gururluyum. Keşke en ön, ortada Kayahan da bizi oturup izleseydi.'

Sanatçının kızı Beste Açar Haravon da konseri düzenleyen herkese teşekkür ederek, 'Bu salonun benim için ayrı bir yeri var. Çünkü babamı son yolculuğunda buradan uğurlamıştık. Burada olduğunu hissediyorum. Biraz sonra da bizimle oturup şarkılarını çok değerli insanların ağzından dinleyecek.' dedi.

Konserde, Kayahan'ın mumlarla aydınlatılmış gitarının yer aldığı sahne dekoru eşliğinde, Yonca Lodi, Gökhan Tepe, Hakan Aysev, Zara, Gökhan Türkmen, Fettah Can, Cansu, Şebnem Keskin, Ozan Ünlü, Suat Suna ve Ferman Akgül, Kayahan'ın sevilen şarkılarını seslendirdi.

Şarkı aralarında Kayahan'ın hayat hikayesini ve müzik yaşamını kendi görüntüleri ve dostlarıyla yapılan röportajlarla anlatan belgeselden kesitler gösterildi.

Kayahan'ın eşi İpek Açar etkinlikte, Serkan Çağrı ve İskender Paydaş ile sahne alarak Kayahan bestesi 'Gönül Sayfam' ve kendi yazdığı 'Sevgiliye' şarkısını seslendirdi.

Kaynak: AA