Kansere Hızlı Tespit

Çiğli Bölge Eğitim Hastanesinde uygulanan Frozen İnceleme Tekniği ile hastadan alınan dokunun türü ameliyat sırasında tespit ediliyor.

Çiğli Bölge Eğitim Hastanesinde uygulanan Frozen İnceleme Tekniği ile hastadan alınan doku türünün ameliyat sırasında tespit edildiği bildirildi.

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamaya göre, Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Erzurumlu ve iki çocuk babası olan 44 yaşında olan Alican Yola’yı Frozen İnceleme Tekniği ile sağlığına kavuşturdu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Alican Yola, pankreasındaki kitle ve safra kesesindeki rahatsızlığı dolayısıyla iki yıldır hastane hastane gezdiğini kaydetti.

Özel hastanelere de gittiğini ama bir türlü tanı alamadığını iddia eden Yola, 'Buraya gelirken çok tedirgindim yine tetkikler yaptırıp sonuçsuz kalmaktan endişeliydim. İyi ki de gelmişim doktorum benimle yakından ilgilendi hemen ameliyat günü verdi. Özel bir işlemle ben ameliyattayken parça alarak pankreasındaki kitlenin kanser olup olmadığını anlayıp ona göre ameliyat seyrine karar vereceklerini söyledi. Şükür temiz çıktı. Küçük bir dikişle hem pankreasımdaki kitleyi aldılar hem de safra kesesi ameliyatı oldum. Dertlerimden kurtuldum. ' ifadelerini kullandı.

Ameliyatı gerçekleştiren Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Buğra Kardaşlar ise hastanın pankreasındaki 2 santimlik kitlenin kötü huylu olup olmadığını Frozen İnceleme Tekniği ile belirlediklerini, ameliyat sırasında doku alıp incelemeyi sağlayan teknik ile yaklaşık 15-20 dakikada sonuç aldıklarını bildirdi.

Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Yönetici Vekili Op. Dr. Teoman Şen ise 'Mayıs ayından bu yana hizmet vermeye başlayan hastanemizde her geçen gün modern tıbbın olanaklarını halkımıza sunmaya devam ediyoruz. Birçok vakada ameliyat ve tedavi seyrini değiştirebilen Frozen tekniği üst düzey hastanelerde bulunmaktadır. Operasyon sırasında parça alınmasına ve çok hızlı bir şekilde sonuca ulaşmaya olanak sağlamaktadır. Güncel ve modern hizmetlerimizi halkımıza sunmaya devam edeceğiz.' ifadelerini kullandı.

İzmir Kuzey KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu ise tekniğin kullanımına ilişkin şu bilgileri verdi:

'Birçok vakada ameliyat ve tedavi seyrini değiştirebilen Frozen İnceleme şu ana kadar bağlı Sağlık Tesislerimizde sadece Tepecik EAH ve Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi EAH’nde yapılmaktaydı. 517 yatak kapasiteyle kısa bir süre önce açtığımız ve her geçen gün hizmetlerine bir yenisini eklemekte olan ve İzmir’in kuzey aksına yani büyük bir kitleye hitap eden Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’nde de artık Frozen İnceleme yapılmaktadır. Ameliyat esnasında hastadan alınan parça örneği ile yapılacak Frozen İnceleme sayesinde hastalarımızın hastalıklarına hemen tanı konulabilecek ve belki de tekrar tekrar ameliyat olmak zorunda kalmayacaklar.'

Kaynak: AA