Kahta'da İlköğretim Haftası Etkinliği Düzenlendi

Adıyaman’ın Kahta İlçesi’nde 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı İlköğretim Haftası etkinliği Şehit Mehmet Ali Bozkurt İlkokulu’na gerçekleştirildi.

Kahta'da İlköğretim Haftası Etkinliği Düzenlendi
2016-2017 Eğitim öğretim yılının ilk haftası nedeniyle düzenlenen etkinliğe Kahta İlçe Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, Garnizon Komutanı Binbaşı Ali Murat Ayşen İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serdar Kayacan, Emniyet Müdürü Cafer Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, Okul idarecileri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Şehit Mehmet Ali Bozkurt İlkokulu Müdürü Ramazan Kılıç, “Öğrencilerimizin beden, zihin ve duygu gelişimini sağlamak, onlara iyi alışkanlıklar kazandırıp iyi bir vatandaş olmalarını sağlamak amacıyla, kendilerini ilgi istidat ve kabiliyetleri yönünde geliştireceğiz. Gerekli bilgi, beceri, davranışlar ve birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle hayata ve bir üst öğrenime hazırlayacağız. Tüm çalışanlarımızla, biz anlayışıyla iş birliği içinde çalışmaktayız. Görevimizin hassasiyetinin, insan ve insan eğitimine verilen öneminin her daim farkında ve bilincinde olarak tüm meslektaşlarımla, yarınların daha güçlü Türkiye’si için ayrım yapmaksızın her öğrencimizi hazırlayacağız” dedi.

Ülke olarak olağanüstü bir dönemden geçtiğini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, “Öncelikle olağanüstü bir dönemden geçtik. Milletimizin gösterdiği kararlılık, azim ve gayret içerisinde bu darbe girişimini bertaraf ettik. Bütün milletimize şükran borçluyuz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet ve gazilerimize minnet borcumuzu belirtmek istiyorum. Çok değerli mesai arkadaşlarım 2016-2017 eğitim-öğretim yılı hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Daha önceki dönemlerde göstermiş olduğunuz kararlılık ve azmin daha fazlasını göstereceğinize inanıyorum.

Öğrencilerimize niçin okula geldiklerini iyi anlamalarını istiyorum. Sizlerden bunu daha çok işlemenizi istiyorum. İdeali olan, hayali olan öğrencilerimiz bunları gerçekleştirebilmek için bir çaba içerisinde olacaklardır. Bunun için sizin rehberliğinize ihtiyaç duyacaklardır. Sizin yapacağınız rehberlikle beraber çok güzel gelecek inşaa edeceğimize inanıyorum. Şimdiden yapacağınız güzel çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

2016-2017 eğitim ve öğretim yılının kazasız belasız geçmesini dileyen Kahta İlçe Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya ise “Her şeyden önce bu yıl ki eğitim-öğretim yılının çocuklarımıza ve onların çok kıymetli öğretmenlerine kazasız, belasız bir yıl olmasını temenni ediyorum. Tabi her şeyden önce milli eğitim müdürümüzün de dediği gibi özellikle çocuklarımıza neden okula geldiklerini bilmelerini sağlamalıyız. Çok zor süreçlerden geçtik. Allah bizimle birlikteydi. Ülkemizi esir almaya çalışan çok büyük sinsi güçlerle mücadele ettik. 15 Temmuz gecesi yaşanan bu alçak hadise devletimizin, milletimizin feraseti ve sağduyusuyla bertaraf edildi. Eğer o gün başarılı olamasaydık, belki bugün okullarımızın açılışında çok farklı bayrakların altında burada toplanmış olacaktık. Belki bugün benim yerime bu konuşmayı dilinizden anlamadığınız insanlar yapıyor olacaktı. Belki bugün arkamızdaki okulda asılı duran Türk Bayrağı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün resimlerinin yerine çok farklı insanların resimleri ve adı bayrak olan paçavralar olabilirdi. Çocuklarımızla birlikte nefes alabilmemiz, bu bayrağı bu ezanın altında bugün çocuklarınıza ya Allah, bismillah, hayırlı olsun diyerek okula yolcu etmemiz Allah’ın bize bir lütfüdur. O yüzden bize emanet edilen bu eğitim yuvalarını bu şekilde değerlendirip koruyacağız. Milletimizi ve devletimizi daha üst noktalara getirebilmek için haysiyetsiz insanlara ülkemizi bırakmamak için bir karış dahi toprak vermemek için çalışarak, okuyacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA