İstanbul Jewelry Show Ekim Ayında Başlayacak

Bu yıl 43'üncüsü düzenlenecek Uluslararası Mücevherat Saat ve Malzemeleri Fuarı 'İstanbul Jewelry Show', 13-16 Ekim tarihleri arasında CNR Expo'da gerçekleştirilecek.

UBM Rotaforte tarafından, Türk Ekonomi Bankası (TEB) sponsorluğunda düzenlenecek fuar, 13-16 Ekim arasında, 4 gün boyunca 111'i aşkın ülkeden katılımcıyı ağırlayacak. Fuar kapsamında, mücevher sektöründe faaliyet gösteren küresel ve yerli oyuncular bir araya gelerek iş birliği yapma fırsatı bulacak.

Mücevher sektörünün önemli oyuncularının ürün ve hizmetlerinin sergileneceği fuarda, birçok ülkeden 800'ün üzerinde yerli ve yabancı firma, yeni sezon tasarımlarını ziyaretçilerin beğenisine sunacak.

Halka kapalı gerçekleştirilen ve sadece mücevher sektörü profesyonellerinin ziyaret edebildiği fuar, brüt 30 bin metrekarelik alanda, 3 farklı salonda düzenlenecek.

Fuar, geçen ekim ayında Türkiye dahil 110 ülkeden, toplam 17 bin alıcıya ev sahipliği yaparak yüzde 16'lık bir büyüme kaydetmişti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen UBM Rotaforte Murahhas Azası Şermin Cengiz, Türkiye'de değerli metallerden yapılmış ziynet eşyaları ihracatının, son 15 yılda önemli ölçüde artış gösterdiğini ifade etti.

Türkiye'nin mücevherat sektörü konusunda lider ülkelerden biri haline geldiğini belirten Cengiz, şunları kaydetti:

'Ülkemiz dünya altın mücevherat üretiminde ilk 5 ülke arasında yer almakta olup, dünya mücevherat otoriteleri tarafından İtalya'ya rakip gösterilmektedir. 1992 yılında 2,8 milyon dolar olan Türk altından mamul mücevherci ve kuyumcu eşyası ihracatı, 2015 yılında toplam 2,6 milyar dolara ulaştı. Fason üretimden çıkıp, tasarımsal ürünlerle dünyada söz sahibi olunan bu dönemde, Türk markaları, aranan ve talep gören markalara dönüşmekle kalmamış, mücevherde özellikle Orta Doğu, Arap Yarımadası ve Rusya için 'Made in Turkey' markalı mücevher ürünleri öncelikli tercih edilme noktasına gelmiştir. Türkiye mücevher ihracatına yüzde 80'lik katkı sağlayan İstanbul Jewelry Show, özellikle yabancı ziyaretçilerin yoğun ilgisini çeken, geleneksel mehteran eşliğinde görkemli bir törenle açılacak.'

Kaynak: AA