Isparta Özel İdareye 6,5 Milyon TL Yatırımla Araç Takviyesi

Isparta’da Özel İdare’ye 12 yeni iş makinesi daha alındı. Özel İdarede düzenlenen araç tanıtım törenine Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Isparta Milletvekili ve TBMM Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat ve AK Parti İl Başkanı Osman Zabun’da katıldı. Törende konuşan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Zadeoğlu “6,5 milyon TL’lik bir yatırımla 12 yeni iş makinesi ve kamyonla araç parkımızı büyük bir ölçüde yenilemiş bulunmaktayız” dedi.

Isparta Özel İdareye 6,5 Milyon TL Yatırımla Araç Takviyesi
Kocabaş Sıcak Asfalt Plenti İstedi

Antalya 2 Nolu Yol İş Sendikası Şube Başkanı Adnan Kocabaş ise hizmetlerin daha da ileri götürülmesi için ek yatırım isteyerek “bu mutlu günde hepimiz sevinçliyiz neden? Çünkü ramazan gününde 20 haziranda burada bir açılış yapmıştık. Sayın valimize demiştik ki bunlar bize yetmez. Bugün gelen araçlarda bize yetmez. Neden? Çünkü komşu ilimiz sıcak asfalta geçti ise bizde Isparta köylerinin yollarını sıcak asfalt ile kaplamak istiyoruz. Bunları kullanacak arkadaşlarımız da yeterli değil. Bunun için İŞKUR çözüm değil, geçici işçi statüsü ile hizmet alımı ile yağcısı yardımcısı çözülürse bu makinelerden daha fazla hizmet alırız. Cenabı Allah kaza bela vermesin” şeklinde konuştu.

Bir Günlük Hizmet Bir Saatte Yapılacak

İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat araç parkının yenilenmesi ile hizmetlerin daha hızlı yapılacağına dikkat çekerek “Amacımız kırsal alanda yaşayan vatandaşımıza bölgeler arası gelişmişlik farkının azaltılarak, yaşam kalitesinin artırılması ve kırsal kalkınmanın güçlendirilmesidir. Daha önceki araçlarımızda en yeni model dozerimiz 86 modeldi. Bu 86 model dozerimiz ile bir günde ürettiğimiz hizmeti bu yeni sıfır araçlarımızla bir saatte üretmiş olacağız” diye konuştu.

20 Yıl Araç Sıkıntısı Yaşanmayacak

Isparta Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç de “Önümüzdeki günlerde bu makine parkını daha da güçlendirerek Isparta’nın önümüzdeki bir 20 yıllık periyot içerisinde hiçbir eksiklik yaşamadan bütün köylerimize hizmetin en iyi şekilde götürülmesini sağlayacağız. Isparta’mız için hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Bu Millet Her Şeyin En İyisine Layık

Son olarak kürsüye çıkan Isparta Valisi Şehmus Günaydın konuşmasında şunlara yer verdi. “çok güzel bir günde bir araya geldik. Gerçekten Isparta için bugüne kadar çok önemli hizmetler verildi.

Son yıllarda yapılan hizmetler vatandaşımızı memnun etme çıtasını yukarılara çıkardı. Bundan sonra vatandaşımız artık duble yol ile ikna olmayacak gibi, vatandaşımız artık sıcak asfalt istiyor. Daha kaliteli hizmet istiyor. Çünkü 15 Temmuzdaki hain kalkışmada göğsünü her türlü tehlikeye siper eden bu aziz milletimiz her şeyin en iyisine layık. Bizlerde çalışanlar olarak her zaman bu aziz milletimizin hizmetindeyiz. Bugüne kadar maalesef bazı ekonomik ömrünü tamamlamış olan araçlarımız kullanılmaya devam etmiş. Bu ekonomik ömrünü tamamlayan araçların kullanılmasının kısa vadede faydası oluyor gibi görünse de, uzun vadede akaryakıt ve yedek parça maliyetleri daha fazla oluyor. İnşallah kısa zamanda sayın vekilimizin de katkıları ile Isparta’da sıcak asfalt olayına da gireceğiz.”

Konuşmaların ardından yeni araçların kaza belaya karışmaması için kurban kesildi dualar okundu.
Kaynak: İHA