İngiltere'den Yemen Ve Irak'a Yardım

İngiltere Uluslararası Kalkınma Bakanı Patel: 'Yemen'deki insani durum, eyleme ihtiyaç duyan, unutulmuş bir kriz' 'Bölgedeki 7 milyon kişinin umutsuzca gıdaya ihtiyacı var. Kıtlık tehdidi mevcudiyetini koruyor' 'BM, Musul operasyonlarından yaklaşık 1,5 milyon kişinin etkilenebileceğini ve bölge halkının gıda, barınak, sağlık ve güvenlik gibi teme yaşam desteğine ihtiyaç duyacağını tahmin ediyor' 'İngiltere'nin Irak'a yeni yardımları, kritik yardım stoklarının bölgeye yerleştirilmesini ve temel yaşam ihtiyaçlarını destekleyecek'

İngiltere, Yemen ve Irak'a yönelik insani yardımlarını artıracağını duyurdu.

İngiltere Uluslararası Kalkınma Bakanı Priti Patel, ABD'de gerçekleşen Birleşmiş Milletler Genel Kuruluna katılımı çerçevesinde, ülkesinin Yemen ve Irak'a yönelik yardımlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Patel, ülkesinin, iç savaşın yaşandığı Yemen'e bu yıl ilave 37 milyon sterlin değerinde insani yardım yapacağını ve böylece bu ülkeye yönelik toplam yardımın 100 milyon sterline ulaşacağını bildirdi.

İngiltere'nin yardımlarının bölgedeki insani çabaları desteklemek amacı taşıdığını bildiren Patel, 'Yemen'deki insani durum, eyleme ihtiyaç duyan, unutulmuş bir kriz. Bölgedeki 7 milyon kişinin umutsuzca gıdaya ihtiyacı var. Kıtlık tehditi mevcudiyetini koruyor. İngiltere, Yemen'deki bir milyondan fazla kişiye gıda, su, barınak ve tıbbi tedarik sağladı. Yeni yardımımız da halka çok daha fazla destek sağlayacak. Diğer ülkeleri, İngiltere'nin izinden gitmeye ve verdikleri sözleri yerine getirmeye çağırıyorum. Bu felaketin durmasına yalnızca birlikte çalışarak yardımcı olabiliriz. Masum insanlar, gıda ve temiz su gibi temel ihtiyaçlardan dolayı sıkıntı çekerken, sessizce geride duramayız, durmamalıyız.' diye konuştu.

Öte yandan, terör örgütü DAEŞ'in Irak'taki mevcudiyetine dikkati çeken İngiliz bakan, ülkesinin ayrıca özellikle Musul'a, gıda, su ve barınak yardımlarıyla destek olacağını kaydetti.

Patel, Iraklı güçlerin öncülüğünde Musul'un DAEŞ'ten temizlenmesi için yapılacak operasyon öncesinde İngiltere'nin bölgeye yönelik insani yardımlarının artırılacağını aktardı.

İnsani yardımlar bakımından uluslararası toplumun İngiltere'yi örnek alması çağrısında bulunan Patel, 'BM, Musul operasyonlarından yaklaşık 1,5 milyon kişinin etkilenebileceğini ve bölge halkının gıda, barınak, sağlık ve güvenlik gibi temel yaşam desteğine ihtiyaç duyacağını tahmin ediyor. İngiltere, DAEŞ'in bitirilmesine yönelik askeri çabalar ve Musul halkının desteklenmesine bağlı. Güvenli ve daha istikrarlı bir Irak herkesin çıkarına. Irak halkı, DAEŞ'in elinde fazlasıyla acı çekti. İngiltere'nin Irak'a yeni yardımları, kritik stokların bölgeye yerleştirilmesini ve temel yaşam ihtiyaçlarını destekleyecek.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA