İhsaniye'den Bölgesel Havaalanı'na Bağlantı Talebi

İhsaniye Belediye Başkanı Şaban Çabuk, Ankara-İzmir Otoyolu projesinin bir an önce hayata geçirilmesini istedi.

İhsaniye Belediye Başkanı Şaban Çabuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara-İzmir Otoyolu projesinin bir an önce hayata geçmesinin, bölge için yararlı olacağını söyledi.

Başkan Çabuk konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

'Ankara-İzmir otoyol projesi ile ilgili Afyonkarahisar'dan geçmediği, Afyonkarahisar'ın bundan zarar göreceği ve proje güzergahının tekrar değerlendirilmesi gerektiğine yönelik görüş ve kaygılar son dönemde sıkça dile getirilmektedir. Yayınlanan tahmini güzergah çalışmasında görüldüğü gibi, Ankara-İzmir otoyolu İhsaniye ilçe sınırları içinde Döğer kasabamızla Kadımürsel köyü arasında yapılacak kavşaktan Afyonkarahisar-Antalya otoyoluna bağlanacaktır. Bu otoyol ise Afyonkarahisar'a muhtemelen Şuhut kavşağına yakın olarak teğet geçecektir. İhsaniye yolların kesiştiği güzel ilimizin anayol geçmeyen nadir ilçelerinden biridir.'

Afyonkarahisar'ın İhsaniye bölgesine doğru gelişeceği öngörüsünde bulunduklarını belirten Çabuk, 'Bizler Afyonkarahisar'ın şehirleşme ve gelişme haritasının gelecekte İhsaniye bölgesine doğru olacağını düşünüyoruz. Coğrafi olarak da bu durum ortada.' dedi.

Ayrıca, 'Termal ve tarihi değerlerin yoğun olması Afyonkarahisar'ın güneyinin ve batısının dağlarla çevrili olması, üniversite kampüsünün kuzeyde olması bu fikrimizi güçlendiren gerekçeler' diyen Çabuk, 'Gelin İhsaniye'mizin önünü açalım. Gelin Kütahya yolundan bir yolla İhsaniye'yi Zafer Bölgesel Havaalanı'na bağlayalım. Gelin güzel ilimizi daha da güzel hale getirmek için bölgemizi de kalkındıralım. Otoyol projesi hatta projeleri en kısa zamanda hizmete girsin. İnsanlar yol geçtiği için değil bilhassa iş, aş, sanayi, tarih, kültür, termal ve güzel insanlarımızla tanışmak için gelsinler.' şeklinde konuştu.

Kaynak: AA