Hayvan Yetiştiriciliği Kursu Sertifika Töreni

Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğince düzenlenen 'Hayvan Yetiştiriciliği Kursu'nu tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Bir otelde yapılan programda konuşan AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, AK Parti hükümetleri döneminde hayvancılığın gelişmesi amacıyla çaba sarf ettiklerini belirtti.

Doğu ve Güneydoğu'da tarım ve hayvancılığın önemli bir gelir kaynağı olduğunu dile getiren Şahin, bölgede neye ihtiyaç varsa onu gidermeye çalıştıklarını ifade ederek, 'İldeki Hayvancılık Organize Sanayi bölgesi için üzerimize ne düşüyorsa yaptık. Yine mezbahane sıkıntısı vardı. Onunla ilgili de üzerimize düşeni yaptık.' dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine de değinen Şahin, 'Darbeyi sahipsiz bıraktılar, sahipsiz bir darbe ortada can çekişti. Sonuç olarak o darbenin başında bulunan dahi hiç birisi sahiplik etmiyor.' ifadelerini kullandı.

Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı İhsan Akın da tarım ve hayvancılığın vazgeçilmez sektörler olduğunu kaydederek, Türkiye'yi tarım ve hayvancılıkta ihraç eden ülke konumuna getirmek istediklerini söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, sektöre verdiği desteğin önemine işaret eden Akın, 'Üreticilik yapan insanlara destek verildiğinde, bu destek milli hasılaya birebir katkı sunmaktadır. Kurban Bayramında küçükbaş hayvan satışlarında geçen yıla oranla yaklaşık yüzde 50 artış oldu.' dedi.

İldeki küçükbaş hayvan varlığını arttırma noktasında Bakanlığın, koç, teke ve Genç Çiftçi projeleriyle katkı sağladığını anımsatan Akın, tarım ve hayvancılığa, Bakanlık desteğini arttırarak devam etmesi gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Şahin, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Zülküf Yıldırımoğlu, kursu tamamlayan kursiyerlere sertifikalarını verdi.

Kaynak: AA