FETÖ İtirazları İçin Adana Valiliği'nde 2 Komisyon Kuruldu

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında kentte toplamda 834 kamu çalışanının açığa alındığını, bin 102 kişinin ise işten çıkartıldığını açıkladı. Kamu çalışanları için itiraz sürecinin başladığını ve ilk gün 100’den fazla başvurunun olduğunu belirten Demirtaş, itiraz dilekçelerini incelemek için vali yardımcılarının başkanlık yaptığı 2 komisyon kurulduğunu ifade etti.

FETÖ İtirazları İçin Adana Valiliği'nde 2 Komisyon Kuruldu
İhlas Haber Ajansı Adana Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret eden Vali Demirtaş, Bölge Müdürü Adnan Kulak ve Haber Müdürü Adnan Bektaş’ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Millet tarafından püskürtülen 15 Temmuz kalkışması nedeniyle başlatılan soruşturmalara ilişkin açıklamada bulunan Vali Demirtaş, bu kapsamda 834 kamu çalışanının açığa alındığını, 8 kişinin gözaltında tutulduğunu, 609 kişinin tutuklandığını, 411 kişinin adli kontrolle serbest bırakıldığını, 10 kişinin arandığını, 203 kişinin serbest bırakıldığını, bin 102 kişinin ise işten çıkartıldığını ifade etti.

İşten çıkartılan ya da açığa alınan kamu çalışanlarının 19 Eylül Pazartesi gününden itibaren itiraz dilekçelerini valiliğe vermeye başladığını ifade eden Vali Demirtaş, itirazların titizlikle incelenmesi için 2 vali yardımcısının başkanlığında 2 komisyon kurulduğunu anlattı. İtiraz başvurularında yoğunluk yaşandığını ifade eden Demirtaş, ilk gün 100’ün üzerinde başvuru geldiğini kaydetti.

Vali Mahmut Demirtaş, oluşturulan birime ilişkin şu bilgileri aktardı:

“2 komisyon kuruyoruz ki bir hata, eksik varsa, farklı arkadaşlara baktırıyorum ki farklı değerlendirmelerde bulunsunlar diye. Suçu olanlar mutlaka hesabını verecekler. Çünkü bu ülkeye kumpas kurdular, darbe girişiminde bulundular, bu insanları kendi silahlarıyla vurdular. Dünyanın hiçbir yerinde bunun örneği yok. Bunlara acırsak, kendimiz acınacak hale geliriz.”
Kaynak: İHA