ERÜ'de 9. Uluslararası Sürdürülebilir Enerji Ve Çevre Koruma Konferansı

Erciyes Üniversitesi’nde 9. Uluslararası Sürdürülebilir Enerji ve Çevre Koruma Konferansı, 27 farklı ülkeden gelen akademisyenlerin katılımı düzenlendi.

ERÜ'de 9. Uluslararası Sürdürülebilir Enerji Ve Çevre Koruma Konferansı
Sabancı Kültür Sitesi’nde düzenlenen konferansa, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Sami Kadıoğlu, Makine Mühendisleri Odası Kayseri Şube Başkanı Ersin Fener, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Altun, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konferansın açılış konuşmasını yapan ERÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven, terör örgütlerinin enerji kaynaklarını ellerinde tutmak için çalıştıklarını söyledi.

Güven, "Çeşitli örgütler ve terör örgütleri bazında herkes bu kaynakların başını tutmaya çalışıyor. Kaynakların yoğun olarak bulunduğu veya kaynakların aktarım yolu üzerinde bulunan ülkemiz gibi ülkelerde bu karışıklıklardan maalesef nasibini alıyor. Ortadoğu’da asırlardır yaşanan karışıklığın belki sebeplerinden birisi de bu enerji kaynaklarına sahip olmaktır. Enerji kaynaklarına sahip olmanız veya enerji kaynaklarını yönetebiliyor olmanız, dünyada büyük güç, zengin olmanız ve dünyayı yönetmeniz anlamına geliyor. Bunun içinde çok sayıda karışıklık ve savaşlar oluyor. Burada bulunan bilim adamlarına bu anlamda çok büyük önem düştüğünü düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Rektör Güven, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Her ülkenin kendi enerjisini kendi sağlayabileceği ama çevreye ve insanlara zarar vermeden gelecek nesillere daha temiz, daha yaşanabilir bir dünya bırakacak şekilde kendi enerjini kendi sağlayabileceği bir duruma gelmesi durumunda en azından savaşların önemli bir kısmının biteceğini düşünüyorum. Dolayısıyla bu tür toplantıların ve bu tür çalışmaların böylede bir misyonu var. Sadece enerjiden ibaret değil, aynı zamanda yaşam, hayat ve bundan sonra sürdürülebilir."

Konferansa, enerji, enerji verimliliği, sürdürülebilir enerji, radyasyon, biyoyakıtlar, enerji depolama, yakıt pilleri, hidrojen teknolojisi, su yönetimi ve çevre koruma konuları detaylı bir şekilde ele alınacak.
Kaynak: İHA