Engelli Öğrencilerin Velileri 'Özel Sınıf' Uygulamasının Devamını İstiyor

Adıyaman Gazi İmam Hatip Ortaokulu’nda işitme engelli öğrenciler için oluşturulan özel sınıfın kapatılmasına öğrenci velileri tepki gösterdi.

Engelli Öğrencilerin Velileri 'Özel Sınıf' Uygulamasının Devamını İstiyor
Adıyaman Gazi İmam Hatip Ortaokulu’nda oluşturulan özel sınıfta eğitim gören 10 öğrenci, Milli Eğitim Bakanlığı’nın genelgesiyle kapatıldı. Engelli öğrencilerin diğer öğrencilerle uyum sağlaması ve topluma entegre olmaları için, yeni yönetmelik uygulanmaya başladı.

Çocuklarının diğer öğrenciler ile eğitim göremeyeceğini savunan aileler, engelli sınıfı uygulamasının devam etmesini istedi.

Öğrenci velileri, işitme engelli çocukların diğer çocuklarla aynı sınıfta eğitim görmesinin çocuğu psikolojik ve sosyal olarak etkileyeceğini belirterek, çocukların içine daha da kapanacağını iddia ettiler.

Duruma tepki göstermek için Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valilik yetkilileri ile görüşerek taleplerini dile getiren engelli aileleri, son olarak Rehberlik ve Araştırma Merkezi İl Müdürü Cebrail Çirkin ile görüştü.

Cebrail Çirkin, görme ve işitme engelli öğrencilerin ortaokul seviyesinde ki sınıfları çocukların topluma entegresinin kolaylaştırılması için yönetmelik değişikliği yapıldığını kaydetti.

Çirkin, “Bakanlık kaynaştırma ve kendi akranlarıyla birlikte eğitim alması için yönetmelik değişikliği yaptı. Çocuklarımızın uzun vadede, ortaokulda kaynaştırma eğitimi almasının daha yararlı olacağı, uyum sürecinin daha hızlı olacağını düşünülüyor. Bu çocukların lisede uyum sorunu yaşamaması için bu yeni sistem daha faydalıdır. Bireysel eğitim programlarıyla, normal sınıflara uyum sağlayan çocuklar liseye gittiklerinde daha hızlı daha güzel bir şekilde uyum sağlayacaklardır” diye konuştu.

Daha sonra öğrenci velileri çocuklarının yeni yönetmeliğe göre okullara kayıtlarını yaptırdı. Öğrenciler kendi mahallelerinde bulunan en yakın okullarda eğitim görecek.
Kaynak: İHA