Dinar'a Ağaçlandırma Ve Toprak Muhafaza Şefliği

Dinar Orman İşletme Müdürlüğüne müdürlüğe bağlı çalışma alanlarını kapsayan Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefliği, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun onayı ile resmen kuruldu.

Dinar Orman İşletme Müdürü Orman Mühendisi Tuncer Yalçın, gazetecilere yapığı açıklamada, ağaçlandırma çalışmalarının çok daha hızlı yapılacağını söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatıyla ve 6 Eylül 2016 tarihli onayla Dinar Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde faaliyet göstermesi için Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefliği'nin resmen kurulduğunu belirten Yalçın, şöyle konuştu:

'Kurulan bu şeflik ile erozyona maruz kalan alanlarda erozyon kontrolü, ağaçlandırılması gereken alanlarda fidan dikme çalışmaları, Köy Ormanlarının tesisleri, gelir getirici orman tesisi, sosyal sorumluluk kapsamında fidan dikme ve temini ile tüm bu çalışmaların korunması ve bakımı çalışmaları işleri yürütülecektir. Yani Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefliği ile ayrı bir uzmanlık alanı açılmış gibi daha hızlı ve daha fazla ağaçlandırma çalışmaları yapılacaktır.'

Dinar Orman İşletme Müdürlüğünün kurulduğu günden bugüne özellikle ağaçlandırma çalışmalarına hızla devam ettiğini kaydeden Yalçın, Ağaçlandırma ve Toprak Muhafaza Şefliği ile Dinar'ın daha yeşil bir görünüme kavuşacağını söyledi.

Ormancılık faaliyetlerinin aksamadan bütün hızıyla devam ettiğini de ifade eden Yalçın, 'Bütün ekiplerimizle birlikte gece gündüz görevimizin başındayız.' dedi.

Kaynak: AA