Çubuk'ta Okullara İŞ-KUR'dan Personel Alınacak

Çubuk'da okullarda temizlik işlerinde görevlendirilmek üzere personel alımı yapılacağı bildirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çubuk'taki okullarda görevlendirilmek üzere İŞ-KUR aracılığıyla personel alımı yapılacağı ve müracaatların alınmaya başladığını söyledi.

Yoğun talep olması halinde kura veya mülakatla seçim yapılacağını kaydeden Aslan, geçen yıl 50 kişi çalıştırdıklarını anımsattı.

Bir kaç yıldır İŞ-KUR aracılığıyla okullarda temizlik işlerinde personel çalıştırıldığını aktaran Aslan, 'Geçtiğimiz yıl bu kapsamda 50 kişi çalışmıştı. Bu yıl bu sayı 29 kişi olarak belirlendi. Aslında okullarımızda ihtiyaç daha fazla, ama bu sayı bile önemli ölçüde rahatlama sağlayacaktır.' dedi.

Alınacak personellerde herhangi bir şart aranmadığını vurgulayan Aslan, personellerin Toplum Yararına Çalışma Programı çerçevesinde alınacağını, ücretlerinin İŞ-KUR tarafından ödeneceğini ve alınacak personellerin okullarda temizlik işlerinde çalışacağını aktardı.

Müracaatlar 25 Eylül'e kadar İŞ-KUR merkezlerine veya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümü şahsen yapılacağını ifade eden Aslan, 27 Eylül'de de Çubuk Fatih Sultan Mehmet Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi'nde kura veya mülakat yapılacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA