Çevrecilerden Kaymakam Sırmalı'ya 'Yeşil Dalga' İçin Plaket

Balıkesir’in Edremit ilçesinde Kurban Bayramı öncesi uygulamaya konulan trafikte “Yeşil Dalga” uygulaması sürücülerin yanı sınar çevrecilerden de büyük beğeni topladı. Edremit Kent Konseyi Çevre Komisyonu üyeleri, bu çalışmadan dolayı Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı’ya teşekkür plaketi sundu.

Çevrecilerden Kaymakam Sırmalı'ya 'Yeşil Dalga' İçin Plaket
Edremit Kent Konseyi yöneticileri ve Çevre Komisyonu Üyeleri Metin Tuncer, Cengiz Erk, Metin Pınarbaşı, Cansu Osemen ve Zülküf Bozbek, Edremit Bostancı Kavşağından, Mıhlı Çayına kadar olan kara yolunda 20 trafik ışığında uygulanmaya başlayan Yeşil Dalga Sisteminin hayata geçirilmesinden dolayı duydukları memnuniyeti ifade etmek için Kaymakam Ali Sırmalı’yı makamında ziyaret ettiler.

Ziyarette, Çevre Komisyonu Üyesi Cengiz Erk yeşil dalganın trafik akışının yanında çevresel etkilerinin büyük olduğunun altını çizerek fazla dur kalk ve bekleme yapmak zorunda kalmayan araçların her ışıkta 16 cc yakıt tasarrufu ettiklerini ifade etti.

Cengiz Erk “Sayın Kaymakamımıza Yeşil Dalga çalışmaları için kendisine çok teşekkür ediyoruz. Bu plaketi kendilerine sunuyoruz.”dedi.

Cengiz Erk gibi çevre gönüllülerinden plaket almanın önemli olduğunun altını çizen Edremit Kaymakamı Ali SırmalıEdremit için önemli bir hizmeti Edremit’e kazandırmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Bu çalışmamızda Cengiz Bey ve ekibinin çok büyük katkı ve destekleri oldu. İlçemizde 20 ışıkta 36 kilometrelik yolda yeşil dalga sistemini hayata geçirdik, 70 kilometre hızla. Amacımız, trafik akışının güzel ve güvenli bir şekilde devam ettirilebilmesi. Uzun zamandan bu yana devam eden bir süreçti. Bunu bayram öncesi hayata geçirmekten büyük bir duyuyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”dedi.

Kaynak: İHA