Büyükşehir Modern Ulaşım Sistemleri İçin Almanya'da

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Büyükşehir yönetimi ile birlikte Almanya’nın Berlin kentinde düzenlenen ve Demiryolu Teknolojileri, Sistemleri ve Araçları Fuarı InnoTrans 2016’ya katılarak, modern ulaşım sistemlerini mercek altına aldı.

Büyükşehir Modern Ulaşım Sistemleri İçin Almanya'da
Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, Ulaşım Daire Başkanı Fevzi Demir ve MANULAŞ Genel Müdürü Mehmet Oluklu, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin kent merkezindeki trafik yoğunluğunu azaltmak amacıya hayata geçirmek istediği elektrikli otobüs sistemlerini incelemek üzere Almanya’nın Berlin kentinde düzenlenen InnoTrans 2016 Fuarı’nda modern ulaşım sistemlerini inceledi. Modern raylı ulaşım sistemleri, elektrikli toplu ulaşım araçları ve benzeri taşıtları yerinde inceleme fırsatı bulan Manisa Büyükşehir Belediyesi yönetimi, sistemler hakkında notlar alarak Manisa için yol haritasını çıkarmayı hedefliyor.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün öncülüğünde kent içi trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla yoğun bir proje çalışması içinde olduklarını ifade eden Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, “Bu kapsamda yurt içi ve yurt dışındaki sistemleri ve gelişen teknolojiyi de yakından takip ediyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’ün talimatlarıyla Berlin’deki fuara da bu amaçla katıldık. Manisa’mıza faydalı olacak, şehrimizin trafik sorununu en aza indirgeyecek bilgi ve projelerle döneceğimize inanıyorum” dedi.

Kaynak: İHA