Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Aşkın Açıklaması

'Askerlerimizin bakıldığı nispeten küçük ve orta ölçekli hastaneler varken, şimdi devletin bütün hastanelerinden erlerimiz, subaylarımız ve yakınları yararlanabilir hale geldi. Yani askerlere sivil hastaneler açılmış oldu'

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın, 'Askerlerimizin bakıla geldiği nispeten küçük ve orta ölçekli hastaneler varken, şimdi devletin bütün hastanelerinden erlerimiz, subaylarımız ve yakınları yararlanabilir hale geldi. Yani askerlere sivil hastaneler açılmış oldu.' dedi.

Aşkın, Bursa İlker Çelikcan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde düzenlediği basın toplantısında, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığına devredildiğini hatırlattı.

Tüm askeri hastanelerin sivilleştiğini ifade eden Prof. Dr. Aşkın, 'Tüm askeri personelimiz yakınlarıyla beraber diğer hastanelerimizden yararlanabilir hale gelmiştir. Esasen işe tersinden bakmak gerekir. Askerlerimizin bakıldığı nispeten küçük ve orta ölçekli hastaneler varken, şimdi devletin bütün hastanelerinden erlerimiz, subaylarımız ve yakınları yararlanabilir hale geldi. Yani askerlere sivil hastaneler açılmış oldu. Haliyle de askeri hastanelerde büyük ölçüde eksik olan askeri sağlık personeli eksiği de Sağlık Bakanlığının daha çok sayıda kadrolarıyla tamamlanmış oldu.' diye konuştu.

Aşkın, söz konusu kararname ile Sağlık Bakanlığına devredilen kentteki diğer 2 özel hastaneye de değinerek, şöyle devam etti:

'Daha önce Bahar Hastanesi adıyla bilinen hastanemiz, Bursa Devlet Hastanemizin Osmangazi ek binası oldu. Daha dün orada 933 hasta baktık. Böylece devlet hastanemize bağlı, günde bin hasta baktığımız bir ek binamız oldu. Yine daha önce 'RenTıp' diye bilinen hastanemiz, Nilüfer Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanemize bağlı ek bina oldu ve yine orada dün de 600 kadar hasta baktık. Oralarda yataklı tedavilerimiz de başladı. Askeri hastanede ise hedefimiz, Türkiye'nin en büyük fizik tedavi hastanesini oluşturmak.' ifadelerini kullandı.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında sağlık personeli sayısında azalmalar yaşandığını belirten Rüstem Aşkın, özveriyle çalışan diğer sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

Bu kapsamda yürütülen soruşturmada görevden alınan sağlık personeli hakkında bilgi veren Aşkın, kentte toplam 40 sağlık personelinin memuriyetten ihraç edildiğini, 149 çalışanın açığa alındığını, 13 personelin de açığa alındıktan sonra göreve iade edildiğini kaydetti.

Prof. Dr. Rüstem Aşkın, söz konusu yapıyla ilişkisi olmayan çalışanların mağdur olmaması için çalışmaların hassasiyetle yürütüldüğünü de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA