Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, FETÖ'nün devlete sızmak isterken birinci hedefinin belediye olmadığını belirtti.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, eylül ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Altepe, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında belediyede konuyla ilgili 81 kişinin açığa alındığını, terör örgütüne üyeliği tespit edilen 32 kişiye görevden el çektirildiğini ifade etti.

Bursa'da, 15 Temmuz başarısız darbe girişiminin ardından 81 kişi hakkında soruşturma başlatıldığının altını çizen Altepe şunları kaydetti:

'Teftiş heyetimiz var. Soruşturmaları biz yapıyoruz. Belli ipuçları çıkarsa, son 3 yılda belli faaliyetlere katıldıysa, soruşturmalar kapsamında görevden alıyoruz. Kurumlardan bize dernek listesinden başka liste gelmedi. Bylock programını kullanan 2 kişi tespit edildi. Şu ana kadar 81 kişi hakkında soruşturma açıldı ve bu kişiler aktif görev yapmıyorlar. 32 kişi ise görevden tamamen alındı. FETÖ ile ilgili çalışmayı en iyi, en uygun şekilde yapmaya gayret ediyoruz. FETÖ'nün devlete sızmak isterken birinci hedefi belediye değildi. Bunlar TSK'ya, adalete, yargıya, polise ve milli eğitime sızdılar. Belediyeler seçimle gelinen yerlerdir. Buralara girmek kolay değil. En son seçimde hiç bir istedikleri olmadı. Belediyeden bizden eleman talepleri bile olmadı. Görüşmesi bile yapılmadı.'

Trafik sorununa da değinen Altepe, özellikle kavşak ve bağlantı noktalarında sabah ve akşam lokal kilitlenmelerin yaşandığına dikkati çekti.

Bu sıkışıklığın genellikle işe gidiş ve dönüşlerde tek kişilik araç kullanımından kaynaklandığını ifade eden Altepe, trafikte yaşanan sıkıntıların giderilmesinin tek yolunun toplu taşıma araçlarının kullanılmasından geçtiğini belirtti.

Altepe, trafik sıkıntısının bugün metropol şehirlerin en büyük problemi olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

'Bursa coğrafyasına baktığımızda, merkezde 600 bin kişi olması lazım. Fakat 2 milyon 300 bin insan var. Yoğunluğu ve sıkıntısı bitmiyor. Ulaşım her zaman en büyük problem oldu. Bu konuda bir kültür oluşması, toplu ulaşımın tercih edilmesi lazım. Kestel'den Görükle'ye raylı sistem var. İstanbul Caddesi'nde yapılıyor. Ama insanlar araçlarıyla çarşıya gitmeye uğraşıyor. Biz sistemi kurmuşuz, metro hattımız kesintisiz şekilde çalışıyor. 300 bin yolcuya çıktık. Şimdi ilave vagonlar da yaptırıyoruz. Sefer sayısı 10 dakikadan 5 dakikaya düşünce, 600 bin yolcuya yükseliyor. 900 bine çıkabilir. Şehir 2 katı büyürse, yeterli sistem var. Bu pek kullanılmıyor. Zorlamamız gerekiyor.'

Kaynak: AA