Bisikletiyle Gezdiği Türkiye'yi Ülkesinde Tanıtıyor

İranlı bisiklet gezgini 62 yaşındaki Hamid Ghazi, Türkiye'nin önemli turistik kentlerini gezerek, çektiği fotoğraf ve görüntüleri ülkesinde paylaşıyor Ghazi, bisikletine astığı 3 dildeki pankartla sigara ve nargileden uzak durulması çağrısında da bulunuyor.

İranlı 62 yaşındaki Hamid Ghazi, bisikletiyle gezdiği Türkiye'nin turistik alanlarında çektiği fotoğraf ve görüntülerini paylaşarak tanıtımını yapıyor.

İran'ın başkenti Tahran'dan başladığı 1,5 aylık yolculuğun sonunda İçel'e gelen Ghazi, gezdiği turistik yerleri hem kaleme alıyor hem de fotoğraf ve görüntülerini çekerek ölümsüzleştiriyor.

Hazırladığı görselleri sosyal medya hesabından paylaşıp, ülkesinde yayın yapan bazı yayın organlarında da yayımlanmasını sağlayan Ghazi, İranlılara Türkiye'nin güzelliklerini göstermeyi amaçlıyor.

Gezgin, günde kilometrelerce pedal çevirdiği bisikletine Türkçe, Arapça ve İngilizce astığı 'Spor, sigara ve nargileye iyi bir alternatiftir' yazılı pankartıyla da sağlıklı yaşama dikkati çekmeye çalışıyor.

Ghazi, gazetecilere yaptığı açıklamada, amacının İranlılar'a Türkiye'nin doğal güzelliklerini göstererek, buraları ziyaret etmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Önemli turizm merkezlerini gezdiğini belirten Ghazi, 'Türkiye'de İranlı çok turist var ama hepsi Antalya'ya gidiyor, örneğin İçel'e gelmiyorlar. Ben istedim ki buraya geleyim ve güzel şehrinizi ve tarihinizi tanıtayım. Dergilere ve televizyonlara çektiklerimi gönderiyorum ki turistler görsünler ve buraya gelsinler. Bu güzel şehri, sahilleri ve güzel insanları herkesin görmesini istiyorum.' diye konuştu.

Ghazi, sigaranın ve nargilenin insan sağlığına zararlarına da dikkati çekmeyi hedeflediğini belirterek, 'Yıllardır spor yapıyorum ve çok sağlıklı bedenim var. Sigara içmek insan için problem. Sigara içmeyen ve spor yapan insanların sağlıklı olduğunu göstermek istiyorum bu nedenle yanımda taşıdığım pankartı her yere götürüyorum.' ifadesini kullandı.

Akdeniz kıyısındaki kentlerin tamamını gezmeyi amaçlayan Ghazi, 3,5 aylık yolculuğun sonunda Lübnan'a varmayı hedefliyor.
Kaynak: AA