Beyrut'ta Köpek Güzellik Yarışması

Lübnanlılar, safkan köpeklerin katıldığı yarışmaya yoğun ilgi gösterdi.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlenen köpek güzellik yarışmasında 20 safkan köpek yarıştı.

Beyrut'un merkezindeki Sınaya Parkı'nda açık havada düzenlenen yarışma, farklı ırklarda ve çeşitli boylardaki köpeği, sahiplerini ve hayvanseverleri bir araya getirdi.

Yarışmayı düzenleyen Lübnanlı televizyoncu Maria Maluf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, farklı boylarda ve ırklarda 20 köpeğin boy gösterip 'En Güzel Erkek ve Dişi Köpek' unvanı için yarışacağını söyledi.

Maluf, yarışma düzenleme fikrinin, aynı zamanda yarışmada jürilik yapan 7 yaşındaki oğlu Nasır Seman'dan geldiğini dile getirdi.

Lübnan Tarım Bakanı Ekrem Şüheyb'in de yarışmaya katkı sağladığını belirten Maria Maluf, yarışmanın, köpek bakımında Lübnan'ın dünyadaki imajının tanıtılmasını ve Lübnanlıları yaşadıkları krizlerden bir parça olsun uzaklaştırmayı amaçladığını aktardı.

Yarışmaya 'Simba' isimli Alman çoban köpeğiyle katılan Selim Şebar, 'Köpekler hiç kimsede olmayan sadakate sahip. Köpek sahibi olmak diğer hayvanlara bakmaya benzemiyor. İnsanın mizacını daha iyiye çeviriyor. Bunu modern tıp da kanıtladı. Bu yarışma da insanları, ülkede yaşanan çöp, siyaset, ekonomi gibi krizlerden uzaklaştırmaya katkı sağlayacak.' dedi.

Şivava cinsi köpeği 'Bluey' ile yarışmaya iştirak eden Jack İsa da yarışmayı yeni ve güzel bulduğunu belirterek, 'Bluey' ile beraber yaşadıkları 1,5 yıl boyunca kendisine ailenin herhangi bir ferdi gibi davrandıklarını söyledi.

Parktaki kırmızı halıda boy gösteren köpekler, her yaştan Lübnanlıların yanı sıra en çok çocukların ilgisini çekti. Farklı kostüm ve aksesuarlarla süslenmiş köpekler kırmızı halıda geçit yaparken renkli görüntüler oluşturdu. Birbirini gören köpeklerin kimi zaman oyun oynamak istemesi, kimi zaman da saldırganlaşması sahiplerine zorlu anlar yaşattı.

Yarışmanın başında uyuşturucu ve patlayıcı madde aramaları amacıyla Lübnan güvenlik birimleri için eğitilen Labrador cinsi bir köpek de gösteri yaptı.

Sahipleri tarafından yarış alanına çıkarılan köpekler, aldıkları komutlarla çeşitli performanslar sergiledi.

Jüri üyeleri, köpeklere, sahiplerine itaatleri, komut almaları, ırk özelliklerini taşımaları ve sağlık durumları gibi farklı değerlendirmelere göre çeşitli puanlar verdi.

Yarışmada birinciliği, erkek köpeklerde Alman çoban köpeği 'Anter', dişi köpeklerde ise Şivava cinsi 'Kelvi' kazandı.
Kaynak: AA