Battalgazi Tarihi Değerleriyle Bir Başka Güzel

Eğitim kursuna katılmak üzere Malatya’ya gelen kontrol görevlileri, Battalgazi ilçesinde bulunan tarihi ve kültürel mirasları gezdiler. Battalgazi’yi gezen heyet, “Battalgazi’yi Türkiye’de bilmeyen yoktur” dediler.

Battalgazi Tarihi Değerleriyle Bir Başka Güzel
Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen eğitim kursuna katılmak üzere Adıyaman, Sivas, Bingöl, Elazığ ve Hatay’dan Malatya’ya gelen 40 kişilik heyet Battalgazi ilçesini gezdi. Başta tarihi Mustafa Paşa Kervansarayı olmak üzere, Eski Malatya Mahalle Yaşam Müzesi, Ulu Cami, Sütlü Minare, Hasan Basri, Şahabiyye-i Kübra ve Sugra Medreseleri, Sıddı Zeynep Kümbeti, Emir Ömer, Malatya Kalesi ve Kanlı Kümbeti gezen heyete Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Ramazan Çolak başkanlık etti.

Tarihi mekanlarla ilgili Battalgazi Belediyesi’nde görevli rehberlerden bilgiler alan ziyaretçiler Malatya’da bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek “Battalgazi’yi Türkiye’de bilmeyen yoktur. Tarihi mirasın korunup kollanması son derece sevindirici bir durum. Battalgazi Belediyesi’nin ve sayın başkanın bu konuda üstlendiği görev ise ayrıca takdire şayan bir durum. Tarihi miras ile birlikte son derece doğal güzelliklerle de karşılaştık. Battalgazi ilçesi, tarihi değerleri ile bir başka güzel. Böyle güzel bir ilçede bizlere gösterilen misafirperverlikten dolayı da ayrıca mutlu olduk. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” ifadelerini kullandılar.

Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nda bulunan kurs merkezlerini de gezen konuklar, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a sanata ve eğitime verdiği önemden dolayı teşekkür ettiler.
Kaynak: İHA