Başkan Altınok Öz Açıklaması 'Baro'ya Tahsis Edilecek Alan Yeşil Alan Değil, Atıl Bir Alan'

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, İstanbul Barosu’na tahsis ettikleri yer ile ilgili iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Baro’ya tahsis edilecek alan yeşil alan değil, atıl bir alan. Vatandaşı yanıltmaya kimsenin hakkı yok” dedi.

İstanbul Barosu’nun Kartal Belediyesi’nden adliyenin yakınında bir alan tahsis istemi ile başlayan polemikte son nokta konuldu. Türkiye’nin en büyük kamu binası olan dünyanın en büyük adliyesi olarak nitelendirilen İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nda görev yapan 5 bin ila 7 bin meslektaşlarının görev yaptığını belirterek Adliye’ye yakın bir yer talebinde bulunan İstanbul Barosu’nun bu isteği Kartal Belediyesi tarafından olumlu karşılandı.

Baronun halka dönük hizmetleri sunmak üzere istediği, vatandaşlara hizmet verecek olan alan için çalışmalar başlatan Kartal Belediyesi, adliyeye yakın bir bölgede kalan atıl bir alanın kendilerine tahsis edileceğini belirtti.

Kartal Belediyesi Eylül ayında meclis gündemine gelen yer tahsisi ile ilgili konuya hakim olmayan kişiler tarafından ortaya atılan yanlış açıklamalar vatandaşları yanılttı.

Kartal Belediyesi, imar planlarında park olarak gözüken ama atıl bir durumdaki alanın baroya tahsis edileceği belirtildi. Adel Kalemcilik’in belediyeye terk ettiği üzerinde hiçbir ağaç vb. bir çalışmanın olmadığı alanın baroya tahsis edileceği açıklandı. Yanlış bilgilendirme ve yönlendirmeler üzerinden yapılan açıklamalar yanıt ise Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’den geldi.

“Vatandaşı yanıltmaya kimsenin hakkı yok”

Vatandaşlara hizmet vermek üzere yapılacak olan yer ile ilgili bilgi veren Başkan Altınok Öz, “Baro’ya tahsis edilecek alan yeşil alan değil, atıl bir alan. Vatandaşı yanıltmaya kimsenin hakkı yok. Kimse yeşil alanlara bizler kadar sahip çıkamaz. Kartal’da göreve geldiğimizden beri yeşil alan miktarını iki katına çıkardık. Adel Kalemcilik’in belediyeye terk ettiği üzerinde hiçbir ağacın bulunmadığı, bir çalışmanın olmadığı alanın baroya tahsis edilmesi için çalışma yaptık. Yanlış yönlendirmeler ve açıklamalarla kimsenin kimseyi yanıltmaya hakkı yok. Kaldı ki, tahsis edilecek olan yerde yine adalete hizmet verecek. Halkın adalete erişimini sağlayacak halka hizmet edecek” dedi.

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, yeşile kendilerinin sahip çıktığını söyleyerek, "Park alanlarına sahip çıkanlarda biziz, Kartal’da yeşil kuşak uygulamasını hayata geçirenlerde biziz" dedi.

Kaynak: İHA