Bakan Eroğlu Muş'ta

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Muş’a temel atmanın dışında 11 müjdeyle geldiklerini söyledi.

Bakan Eroğlu Muş'ta
Toplu açılış ve temel atma törenine katılmak üzere Bitlis’te bulunan Bakan Eroğlu, karayoluyla geldiği Muş’ta ilk olarak Muş Valiliğini ziyaret etti. Burada Vali Seddar Yavuz’dan bilgi alan Bakan Eroğlu, basın toplantısı düzenledi.

DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş’ın da katıldığı Muş programında açıklamalarda bulunan Bakan Eroğlu, “8 tane tesisin temelini atıp açılışını yapacağız. 72 milyon TL, yani eski parayla 72 trilyonluk bir yatırım, hayırlı olmasını diliyorum. Burada özellikle Karasu büyük problemdi. Muş Ovası sular altında kalırdı, menderesler oluşmuştu. DSİ Genel Müdürlüğü olduktan sonra hemen bununla ilgili projeler başlattık. Zor bir projeydi. Dolayısıyla kısım kısım ayırdık. Bugün inşallah Karasu yatağının üçüncü kısmının temelini atacağız, bu gerçekten çok önemli bir şey” dedi.

Muş’a gelirken eli boş gelmediklerini kaydeden Bakan Eroğlu, “Buraya gelirken eli boş gelmek caiz değil. Temel atma dışında buraya 11 tane müjdeyle geldik. Daha öncede geldiğimde 12 tane müjde vermiştik, böylelikle toplam 23 müjde, 174 milyon TL’lik müjde oldu. Bugün getirdiğimiz 11 müjdenin 45 tanesi DSİ. DSİ burada büyük yatırımlar yapacak. Muş’u ağaçlandırmak istiyoruz, yeşillendirmek, çiçek gibi yapmak istiyoruz. Bin dekar alanda ağaçlandırma yaparak, 7 bin dekar alanda toprak muhafaza tesisi, 2 bin dekar alanda mera ıslahı yapılacak. Burada hayvancılık önemli. Mera ıslahı aslında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın vazifesi ama biz birazda hayvancılığı geliştirmek için Orman Genel Müdürlüğü teşkilatımızla 2 bin dekarda bu sene mera ıslahını yapacağız. Bu önemli müjdeyi vatandaşlarımıza verelim” şeklinde konuştu.

Basın toplantısında AK Parti hükümeti döneminde yapılan yatırımlara da dikkat çeken Bakan Eroğlu, şunları söyledi:

AK Parti iktidarından önce Muş kıyıda köşede kalmış, unutulmuş bir ildi. Muş’ta hiçbir yatırım yoktu. Ama Cumhurbaşkanımız Başbakan iken Muş’a çok önem verdi ve Muş’ta şu ana kadar 14 yılda 7 milyar liralık bir yatırım yapıldı.”
Kaynak: İHA