AKPM Türkiye Delegasyonu Başkanı Küçükcan, Arnavutluk'ta 15 Temmuz'u Anlattı

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türkiye Delegasyonu Başkanı Talip Küçükcan, Arnavutluk'un başkenti Tiran'da katıldığı AKPM Denetim Komisyonu toplantısında 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi hakkında bilgilendirme yaptı.

Katıldığı AKPM Denetim Komisyonu toplantısı ile ilgili yaptığı yazılı açıklama yapan Küçükcan, komisyon üyelerine 15 Temmuz'daki darbe girişimi hakkında bilgi verdiğini kaydetti.

Küçükcan, Anayasa'yı, hukukun üstünlüğünü, demokrasiyi ve demokratik kurumları hedef alan darbecilerin 250 kişinin ölümüne ve 2 bin kişinin yaralanmasına neden olduğunu dile getirdiğini bildirdi.

Türkiye'deki tüm siyasi partilerin darbe girişimi gecesinde darbeye karşı birlik olduğunu anımsatan Küçükcan, takip eden süreçte de OHAL kapsamındaki görevden almalar için şikayet komisyonları oluşturulduğu bilgisini verdiğini ifade etti.

FETÖ'nün eğitim ve devlet kurumlarındaki yapılanması hakkında da komisyon üyelerini bilgilendirdiğini aktaran Küçükcan, 'Örgütün, tüm Avrupa Konseyi üyesi ülkeler için tehdit oluşturduğunu ve suçluların yakalanarak yargıya teslim edilmesinde Türkiye ile işbirliği içerisinde olunması gerektiğini komisyon üyeleriyle paylaştık.' değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA