'Air Transport Management Master' Programı

THY, Boeing ve İTÜ işbirliğinde gerçekleştirilen programın dersleri kasım ayında başlayacak.

Türk Hava Yolları (THY), Boeing ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) işbirliğinde 2013 yılından bu yana sürdürülen 'Air Transport Management Master' programının dersleri kasım ayında başlayacak.

Global sivil havacılık sektörünün geleceğini şekillendirecek lider nitelikli yöneticiler yetiştirme misyonu ile yürütülen, bu yıl ikinci mezunlarını veren program, yeni dönem öğrencileri için kapılarını araladı.

Kayıtların eylül ve ekim aylarında alındığı programın dersleri kasım ayında başlayacak. Başvurular, İTÜ ve Boeing ile yaptığı çalışmalarla programın tasarlanması, hayata geçirilmesi ve yürütülmesine öncülük eden THY Havacılık Akademisi'ne yapılıyor.

Dersleri Boeing, Massachusetts Institute of Technology-MIT, British Columbia Üniversitesi, Cranfield Üniversitesi ve İTÜ gibi üniversitelerin eğitmenleri tarafından verilen iki yıllık yüksek lisans programı, İTÜ'nün Ayazağa Kampüsü'nde gerçekleştiriliyor.

Dünyada türünün ilki olduğu belirtilen program, MIT'den Dr. Peter Belobaba, Dr. John Hansmann ve Dr. Amedeo R. Odoni, Boeing'den Alex Heiter, British Columbia Üniversitesi'nden Prof. Dr. David Gillen, Cranfield Üniversitesi'nden Dr. Keith Mason ve diğer tüm eğitmenleri tarafından, derslerin içeriği ve uygulanış şekli açısından eşsiz olarak nitelendiriliyor.

Akademik program boyunca havacılık ve uzay sanayi alanında bilgi ve becerilerle donatılan öğrenciler, havayolu yönetiminin temelleri, havacılık ekonomisi, finans, havacılık hukuku, pazarlama, mevzuata uyumluluk gibi havacılığın hemen hemen her alanına hitap eden güncel içerikli dersleri alırken, aynı zamanda havalimanı planlaması ve yönetimi ile hava taşımacılığı sözleşmeleri gibi özellikli konuları da modüler olarak seçme imkanına da sahip oluyor.

Öğrenciler dersleri, çağlar boyunca dünyanın en eski uygarlıklarına ev sahipliği yapmış olan medeniyetlerin birleşme noktası İstanbul'da alma ayrıcalığına sahip oluyor. THY Havacılık Akademisi, şehir ve yurt dışından gelen öğrencilere anlaşmalı olduğu otellerde uygun fiyatlarla konaklama imkanı da sunuyor.
Kaynak: AA