Ağrı'da İlköğretim Haftası Kutlandı

Ağrı'da İlköğretim Haftası dolayısıyla tören düzenlendi.

Ağrı'da, İlköğretim Haftası dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Hafta dolayısıyla Abide Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun tarafından çelenk sunularak, saygı duruşunda bulunuldu.

Ağrı Kuva-i Milliye İlkokulu'nda düzenlenen programla devam eden kutlamada, öğrenciler tarafından şiirler okundu, halkoyunları gösterisi sunuldu.

Daha sonra 4. sınıf öğrencileri, okula bu yıl yeni başlayan öğrencilere çiçek verdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Dursun, törende yaptığı konuşmada, Ağrı'nın, geçen eğitim ve öğretim yılında kalite anlamında büyük başarılar gerçekleştirdiğini söyledi.

Ortaöğretimde 78'inci sıradan 60'lı sıralara yükseldiklerini vurgulayan Dursun, '8'inci sınıflarda Türkiye ortalaması 2 puan yükselme gösterirken, ilimiz genel ortalamada 4 puanın üzerinde bir yükselme göstererek ivme kazanmıştır. 2014 yılında 400 üzeri puan alan öğrenci sayımız 200, 2016 yılında yapılan TEOG sonuçlarına göre 790 öğrencimiz 400 üzeri puan almıştır.' dedi.

Dursun, öğrencilerimizin okula devamları ve kaliteli bir eğitim vermek için projeler yaptıklarını anlatarak, şunları kaydetti:

'Yatılı öğrencilerimizin yurtlarıyla ilgili çalışmaları, taşıma yapacağımız öğrencilerin iş ve işlemlerini hazır hale getirdik. Bugün burada gerçekleştireceğimiz özellikle kız çocuklarının okula devam oranının arttırılması projesinin Avrupa Birliği (AB) mali katkısı ile bakanlığımızca uygulamaya konan KEP Projesi kapsamında pilot olan ilimizde bu kapsamda örgün eğitime devam etmeyen birçok çocuğumuzu okula kazandırdık. Örgün eğitime dahil olmayan çocuklarımızı ise Açıköğretime yönlendirerek ilimiz eğitimine katkıda bulunduk. An itibariyle 57 okul inşaatımız devam etmekte olup, 2016 sonuna kadar 36 tanesi öğrencilerimizin hizmetine inşallah sunulacaktır. Bu başarıda büyük payı olan maddi ve manevi desteğini gördüğümüz valimiz sayın Musa Işın'a desteğini gördüğümüz diğer kamu kurum ve kuruluşlarına, idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.'

Kutlama programının sonunda öğrencilere KEP Projesi kapsamında kumanya dağıtıldı.

Törene, Ağrı Valisi Musa Işın, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Yakup Turan, İshak Hasanoğlu, okul müdürleri, veliler, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA