ABD İle Filipinler'den Ortak Tatbikat

Tatbikata bin 400 ABD askeri personeli ve 500 Filipinler deniz piyadesi katılacak.

Filipinler, ABD ile ilk geniş kapsamlı askeri tatbikat yapacak.

Filipinler ordusu yetkilileri, ABD ile Filipinler'in düzenleyeceği ortak askeri tatbikata bin 400 ABD askeri personeli ve 500 Filipinler deniz piyadesinin katılacağını bildirdi.

Gerçek mermilerin kullanılacağı ve amfibi çıkarma harekatı yapılacak tatbikatın 4 Ekim'den 12 Ekim'e kadar süreceği kaydedildi.

Filipinler ve ABD, Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'nin 30 Haziran'da göreve başlamasının ardından ilk kez ortak askeri tatbikat düzenlemiş olacak.

Duterte 13 Eylül'de, Filipinler ordusunun yabancı ülkelerle Güney Çin Denizi'ndeki tartışmalı adaların yakınlarında tatbikat ve devriye yapmasına izin vermeyeceğini belirtmişti.

Filipinler'in başka ülkelere ait bölgelerde herhangi bir düşmanca harekette bulunmasını istemediğini vurgulayan Duterte, 'Ben orada Çin ya da Amerika ile devriye yapmak istemiyorum, sadece kendi bölgelerimizde devriye yapmak istiyorum.' ifadelerini kullanmıştı.

ABD ve Filipinler, nisan ayında bölgede 11 gün süren bir tatbikat yapmış, 'Balikatan' (omuz omuza) adı verilen tatbikata 5 bin Amerika, 4 bin Filipinler askeri katılmıştı.

Kaynak: AA