13. İmam Hatipler Kurultayı Kahramanmaraş'ta Yapılıyor

Önder İmam Hatipliler Derneği'nce düzenlenen 13. İmam Hatipler Kurultayı, 24-25 Eylül tarihlerinde Kahramanmaraş'ta yapılacak.

Dernekten yapılan yazı açıklamaya göre, kurulduğu günden itibaren imam hatip öğrencisi, mezunu, mensubu ve camiasına hizmeti gaye edinmiş Önder İmam Hatipliler Derneği'nun Türkiye genelinde hizmet veren imam hatip mezun dernekleri ile 13. İmam Hatipliler Kurultayı'nda buluşacak

'Türkiye ve dünya çapında önemli bir boşluğu dolduran eğitim kurumları olan imam hatip okullarının akademik ve manevi kalitesinin artırılmasına yönelik istişarelerin yer alacağı kurultay 2 gün boyunca 6 oturum şeklinde yapılacak.' ifadesinde bulunulan açıklamada, şunlar kaydedildi:

'İslam ve medeniyet bilincinin yeniden inşasına değinilerek başlayacak olan oturumlarda 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrası imam hatip camiası ekseninde bir kez daha masaya yatırılacak. İmam hatiplerde niteliği artırmaya yönelik çalışmalarla birlikte İmam Hatipliler Derneği ve mezun derneklerin çalışmalarını istikamet üzere devam ettirilmesi hedefine odaklanılacak olan kurultay bir sonuç bildirgesi ile sona erecek. Medeniyetin inşasında önemli bir role sahip olan imam hatip okulları ve mezun derneklerinin misyonunun değerlendirileceği kurultayda siyaset ve akademi dünyasının önde gelen isimleri de konuk olacak.'

Bugüne kadarki kazanımları devam ettirmek adına 'İstikamet Üzere' temasının işleneceği kurultaya Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müsteşarı Ebubekir Şahin, Talim Terbiye Kurulu Başkanı Alpaslan Durmuş, Prof. Dr. Ergün Yıldırım, Prof. Dr. Muhittin Ataman da konuşmacı ve onur konukları olarak katılacak.

Kaynak: AA