Vali Demirtaş Açıklaması 'Üçte İki Çoğunluk Sağlanamadığı İçin Kararı İptal Ettik'

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Kenan Evren Bulvarı’nın adının Devlet Bahçeli Bulvarı olarak değiştirilmesine yönelik Büyükşehir Belediye Meclisi kararının iptal sebebinin, oylamada üçte iki çoğunluk sağlanamaması olduğunu açıkladı.

Vali Demirtaş Açıklaması 'Üçte İki Çoğunluk Sağlanamadığı İçin Kararı İptal Ettik'
Geçtiğimiz aylarda Adana Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla, yapımı devam eden Devlet Bahçeli Köprüsü’yle bağlantılı Kenan Evren, Adnan Kahveci ve Yeşil Bulvar’ın ismi oy çokluğuyla Devlet Bahçeli olarak değiştirilmişti. AK Parti ve CHP grupları ise oylamada 3’te 2 çoğunluk sağlanmadığı gerekçesiyle Adana Valiliği’ne itiraz dilekçesi vermişti.

Adana Valiliği’de incelemesini tamamlayarak kararı iptal etti.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 5383/81 sayılı kanunu işaret ederek cadde, sokak, meydan ve park gibi alanların isim değişikliğinde kabul oyu veren meclis üyelerinin üçte iki çoğunlukta olması gerektiğini hatırlattı.

Demirtaş, yapılan inceleme sonucunda 78 üyesi bulunan Adana Büyükşehir Belediyesi’nde bulvar isminin değiştirilmesine yönelik oy kullanan 66 meclis üyesinden 38’inin kabul, 2’sinin ret, 28’inin ise çekimser kaldığını ifade etti.

Demirtaş, bu oylamada 3’te 2 çoğunluk sağlanamadığı için bulvar adı değişikliği kararının iptal edilerek yeniden oylanması için meclise gönderildiğini söyledi.

Kaynak: İHA