Tiran Ve Sanafir Adalarının Suudi Arabistan'a Geçmesi

Mısır mahkemesi, Suudi Arabistan ile ülke sınırlarını yeniden çizmeye yönelik varılan anlaşmaya karşı çıkan ve 'İzinsiz gösteri yapmakla' suçlanan 6 kişinin beraatına karar verdi.

Mısır mahkemesinin, Suudi Arabistan ile ülke sınırlarını yeniden çizmeye yönelik varılan anlaşmaya karşı çıkan ve 'İzinsiz gösteri yapmakla' suçlanan 6 kişinin beraatına karar verdiği bildirildi.

Avukat ve aktivist İzzet Ganim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Asvan mahkemesinin Suudi Arabistan ile ülke sınırlarını yeniden çizmeye yönelik varılan anlaşmaya karşı çıkan ve 'İzinsiz gösteri yapmakla' suçlanan 6 kişinin beraatına karar verdiğini belirtti.

Mısır, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in ülkeyi ziyareti sırasında 8 Nisan'da imzalanan yeni sınır anlaşmasıyla Tiran ve Sanafir adalarını Suudi Arabistan'a bırakmıştı. Anlaşmanın, Mısır'da muhaliflerin yanı sıra yönetim yanlısı bazı grupların da tepkisini çekmesi üzerine Mısır hükümeti, adaların Suudi Arabistan'a ait olduğuna dair belgeler yayımlamıştı.

Tepkiler çerçevesinde 15 ve 25 Nisan tarihlerinde düzenlenen eylemlerde tutuklanan onlarca gösterici hakim karşısına çıkarılmış, 2 ila 5 yıl arasında değişen hapis ve para cezalarına çarptırılmıştı.
Kaynak: AA