Tıp Öğrencilerine İlk Ders Rektör Bircan'dan

ADÜ Tıp Fakültesi, 1. sınıf öğrencilerine yönelik olarak düzenlediği oryantasyon programının ikinci gününde Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan’ı ağırladı.

Tıp Öğrencilerine İlk Ders Rektör Bircan'dan
ADÜ Tıp Fakültesi ‘İlk Dersi’ni gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan, 250 öğrenciyle tek tek tanışarak sohbet etti. Açılışa Prof. Dr. Cavit Bircan’ın yanı sıra Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serpil Demirağ, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Özlem Erel, Yrd. Doç. Dr. Bekir Dağlı, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan, Tıp Fakültesi 1. Sınıf Koordinatörü Prof. Dr. M. Dinçer Bilgin, akademisyenler ve idari personel katıldı.

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bircan, ilk derste ADÜ Tıp Fakültesinin sürekli gelişen bir yapıya sahip olduğunu belirterek, doktorluk mesleğinin öncelikle içinde empati barındırması gerektiğini söyledi.

Hasta-doktor ilişkisinin tedavinin önemli bir parçası olduğunu da vurgulayan Prof. Dr. Bircan, “Bu meslek insana dokunan, insanların yaşam kalitesini arttıran bir meslek. Bu yüzden sizler şanslı bireylersiniz. Sizin hastalarınızın da tedavi sürecinde sizinle olmayı şans sayabilecekleri ilişkiler kurarsanız bu meslekten inanıyorum ki daha çok haz alacaksınız. Tedavinin ve insan ilişkilerinizin merkezine ‘İnsanı’ koyarak hareket edin. O zaman, işte geçirdiğiniz zaman sizin için mesai değil, keyif olacaktır. Her zaman yanınızdayız, en iyi eğitimi almanız için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Kaynak: İHA