Tarım Ve Teknoloji Fuarının 3.'Sü Açıldı

Ticaret ve Sanayi Odası tarafından organize edilen tarım fuarının 3.’sü açıldı.

Tarım Ve Teknoloji Fuarının 3.'Sü Açıldı
Açılış töreninde konuşan TSO Başkanı Selehattin Ekicioğlu, Tarım ve Hayvancılık Sektörünün ülke gündeminde ön sıralarda olması gerektiğini söyledi.



Ekicioğlu konuşmasında, “Tarım ve hayvancılık sektörü ülkemizin gündeminin ön sıralarına gelmesi gerekir. Tarımdaki politikaları değiştirmek zorundayız. Başta Kırşehir olmak üzere Türkiye’deki damızlık ithalatına dayalı üretiminin önünün açılması gerekiyor. Bu konuda en büyük ithalatçı ve ihracatçı ülkenin Amerika Birleşik Devletleri olduğunu görüyoruz. Biz de onu baz alarak ithalat ettiğimiz damızlık hayvanları geliştirerek ihracatını gerçekleştirmeliyiz. Hayvancılığa bakış açısını farklı bir boyuta getirmemiz gerekiyor.”dedi.

Avrupa’nın en pahalı et tüketen ülkelerinden olduğumuz ifade eden Ekicioğlu, “Maalesef Avrupa’nın en pahalı et tüketen ülkelerinden biriyiz. Üreticilere danışarak hayvancılık politikaları ve bürokrasisinin yeniden elden geçirilmesini bekliyoruz. Uygulanan politikalar sürdürülebilir değil. Konya’dan sonra bölgemizde ziyaretçi sayısı ve ticari hacmi bakımından en güçlü ve en fazla ziyaretçi sayısına sahip fuar organizasyonunu gerçekleştiriyoruz. Fuarımıza katkı veren tüm yetkilerimize teşekkür ediyorum. Bu fuarlarla şehrimizdeki hayvancılığın uluslararası boyuta taşınacağına inanıyoruz.”diye konuştu.

Türkiye’de 1 milyon 750 bin traktör sayısının olduğunu anlatan Vali Necati Şentük ise fuar alanında yaptığı konuşmasında, “Bugün Türkiye’de 1 milyon 750 bin civarında traktör sayısı var. İlimizde de 10 bin civarında traktör var. Kayıtlı çiftçi sayımızda 20 bin civarında. Görünüşte fazla gibi görünüyor. Çiftçilikten ayrılıp diğer sektörlere gelen insanımızın sayısı da fazla. Köylerimiz boşalıyor. İnsanlarımız çiftlerini çubuklarını bozuk şehre geliyorlar.Son yıllarda ilimize tarımda verilen destek miktarı 100 milyonun üzerinde. Son 10 yılda tarıma verilen desteğin toplam değeri 500 milyonu geçmiş durumda. Bunlar ciddi miktarlardır. Büyük bir kısmı da hibedir. Kırşehir Konya Ovası Projesi’ne dahil edildi. Verilen desteklerin yüzde 50’si hibe olacak. İnşallah daha fazlası verilir. Hükümetimiz, devletimiz bu destekleri çiftçimize sağlıyor.”ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından fuar alanı gezilerek katılımcılara ikramlarda bulunuldu.
Kaynak: İHA