Sincan'da Tiyatro Günleri

Sincan Belediyesi, Ekim ayında 6 tiyatro oyunuyla hem yetişkin hem de çocuklara keyifli saatler yaşatacak. Üçü çocuk, üçü yetişkin olmak üzere 6 oyunla tiyatroseverlerin kalbini fethedecek Sincan Şehir Tiyatrolarının tüm oyunları ücretsiz izlenebilecek.

Sincan'da Tiyatro Günleri
Sincan Belediyesi Şehir Tiyatrosu yetişkinler için Allah’ın Aslanı Hz. Hamza, Entrikalı Dolap Komedyası ve Köprüden Önce Son Çıkış adlı oyunları hazırladı. 2 ve 23 Ekim 2016’da Allah’ın Aslanı Hz. Hamza adlı oyun Lale Konferans Salonu’nda saat 17.00’da izlenebilecek. Abdullah Beyaztaş’ın uyarladığı oyunu Orhan Ay yönetiyor. Oyunda, Hz. Hamza’nın, Hz. Muhammed’e karşı her türlü kötülüğü yapmaya kalkışan Mekkeli müşriklere karşı duruşu konu ediliyor. Sanatseverler, 9 ve 30 Ekim 2016’da aynı mekanda, Entrikalı Dolap Komedyası adlı oyunu izleyebilecek. Ücretsiz oyunda, iyilik ve kötülük kavramlarının, karakterlerin bir elbise dolabı etrafında kendi dolaplarını çevirmelerine yol açması anlatılıyor.

Köprüden Önce Son Çıkış adlı oyun da bu sezon yeniden izleyiciyle buluşuyor. Ahiret hayatını mizahi bir üslupla izleyiciye aktaran oyun, izleyicilerini hem güldürecek hem de düşündürecek. Oyunda tek ortak noktaları aynı anda hayatlarını kaybetmek olan üç gencin dünyaya tekrar dönmek istemeleri konu ediliyor. Köprüden Önce Son Çıkış oyununu izleyiciler, 16 Ekim 2016 tarihinde Lale Konferans Salonu’nda saat 17.00’da izleyebilecek.

Sincan Belediyesi, Ekim gösterimlerinde ise Palyaço Miço, Uykucu Çomar ve Badem ile Çilek adlı oyunları küçük tiyatro tutkunlarının beğenisine sunacak. 1, 2, 22 ve 23 Ekim 2016 tarihlerinde ücretsiz olarak Lale Konferans Salonu’nda 11.00, 12.30 ve 14.00 seanslarında sahnelenecek olan Palyaço Miço, dış görünüşünden dolayı arkadaşları tarafından dışlanan Miço’yu anlatırken, çocuklara dış görünüşün değil, özün önemli olduğu mesajını veriyor. Veli Sevinç tarafından yazılan oyunun yönetmenliğini Orhan Ay üstleniyor.

Çocukları bekleyen diğer ücretsiz oyun da Uykucu Çomar. 8, 9 ve 29 Ekim 2016 tarihlerinde Lale Konferans Salonu’nda saat 11.00, 12.30 ve 14.00’da izlenecek oyunun yazarı Veli Sevinç, yönetmeni ise Orhan Ay. Oyunda, kümesi korumakla görevlendirilen Çomar’ın uyuması sonucu başına gelen talihsiz olaylar konu ediliyor. 15 ve 16 Ekim 2016 tarihlerinde ise, Badem ile Çilek adlı oyun minik izleyicilerle buluşacak. Lale Konferans Salonu’nda saat 11.00, 12.30 ve 14.00’da sahnelenecek oyunda değerlerin, doğruluğun ve birlikte mücadele etmenin gücü anlatılıyor.
Kaynak: İHA