Serikte Tarım Komisyonu Toplantısı

AK Parti Antalya İl Başkanlığının her ay farklı bir ilçede gerçekleştirdiği tarım komisyonu toplantısı Serik'te yapıldı.

Boğazkent Mahallesindeki bir otelde gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, AK Parti İl Başkan yardımcıları Cüneyt Doğan ve Osman Dirican, Antalya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı, DSİ Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, Tarsim Bölge Müdürü Mustafa Değer ile diğer ilçe tarım komisyon üyeleri katıldı.

Milletvekili Samani, toplantıda yaptığı konuşmada, Antalya nüfusunun büyük çoğunluğunun tarımla uğraştığını söyledi.

Tarım komisyonunun daha önceki toplantısına da katıldığını ifade eden Samani, şunları kaydetti:

'Öncelikle kaliteli üretim önemli. Üretilen malların pazara gelene kadar da kalitesi korunmalı. Sigorta yaptırmak önemli. Su olmadan hayat olmaz, tarım olmaz. Onun için DSİ bizim için çok önemli. Bu suyun araziye ve bitkiye ulaşması önemli. Toprağımızı korumamız lazım, onun için erozyonla sel felaketi ve benzeri konularla mücadele çok önemli. Buda DSİ'nin görevi. Yine Tarsim'de çok önemli. Tarsim'den sigorta yapan çiftçilerin primlerinin yarısını devlet ödüyor. Bir felaket olduğu zaman muhalefet 'Burayı hemen afet bölgesi ilan edelim.' diyor. Oraya afet ilan edildiğinde kendilerine bir fayda sağlamayacağını bilmiyorlar. Afet bölgesi ilan edilen yerlerin değeri düşüyor.'

Afet durumlarında dünyanın hiçbir yerinde 'nerede bu devlet nerede bu millet' denilmediğini vurgulayan Samani, 'Açıyor telefonunu sigortasını arıyor. Sigorta işlemini yapıyor, zararını karşılıyor. Bizim bu seviyeye gelmemiz için mutlaka sigorta yaptırmalıyız. Bunu da Tarsim'den sigorta yaptırmaları gerekir. Tarsim kanunu bizim dönemimizde çıktı. Fakat Tarsim’de henüz arzuladığımız noktaya gelemedik. Bu yüzden sigortacılığımızı geliştirmemiz lazım. Geçen yıl zor bir sezon geçirdik hep beraber. Antalya olarak Rusya krizinden dolayı zor bir sezon geçirdik. İnşallah bu sezon Rusya başta olmak üzere bir çok ülke ile girişimlerimiz devam ediyor. FETÖ'nün darbe girişimine rağmen iyi bir sezon geçireceğiz. Üretimde çok iyiyiz.' diye konuştu.

Antalya'daki görüştüğü çiftçilerin yaban domuzlarının mahsullerine zarar verdiği şikayetlerini aldıklarını anlatan Samani, bu tür zararların da sigorta kapsamına alınmasını sağladıklarını dile getirdi.

Toplantının devamında tarımla ilgili sorunlar konuşuldu.

Kaynak: AA