Şamil Tayyar: Şaban Dişli istifa etmeli

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli'nin görevinden istifa etmesi gerektiğin söyledi.

Şamil Tayyar: Şaban Dişli istifa etmeli
Şamil Tayyar: Şaban Dişli istifa etmeli
Beyaz TV'de yayınlanan Son Söz programına AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli ile ilgili sözleri damga vurdu.

'ŞABAN DİŞLİ'NİN İSTİFASI ŞIK OLUR'
FETÖ ile mücadelenin bürokrasinin zirvesinde olması gerektiğini savunan Tayyar, Şaban Dişli'nin kardeşi olan Tümgeneral Mehmet Dişli'nin darbe girişiminin beyin takımında olduğunu söyledi. Etik olarak Şaban Dişli'nin AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etmesi gerektiğini belirten Tayyar, 'Onu suçlamak adına söylemiyorum. Bizim de kardeşimizin başına gelebilirdi. Çok güzel hareketler denen bir şey var. Bazen böyle şık hareketlere ihtiyaç var. Bu istifanın hem kamuoyunda hem de AK Parti tabanında ciddi bir sempati üreteceğine inanıyorum' dedi.

MİLLİ GÜVENLİK BAKANLIĞI TEKLİFİ
AK Partili
Tayyar programın bir bölümde ise terörle mücadele görev dağılımda bir karışıklığın olduğunu söyledi. AK Partili vekil, gücün tek elde toplanabimesi için 'Milli Güvenlik Bakanlığı kurulabir mi?' diye sorarak yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.



TEK BAŞINA SORUMLU BİR YAPI
Yaşanan sorunların giderilebilmesi için sorumlu bir yapının oluşturulması gerektiği söyleyen Tayyar 'Operasyonlarda zaman zaman asker ve polis yan yana geldiğinde problem oluyor. Bizim burada lokal müdahale değil, daha kapsamlı müdahalelere ihtiyacımız var. Mesela Milli Güvenlik Bakanlığı kurabilir miyiz? Yani terörle mücadelede tek başına sorumlu olan bir yapı.' diye konuştu.

'BİRİMLERİ BİR MERKEZDE TOPLAYALIM'
Terörle mücadelede konseptin değişmesi gerektiği vurgulan Tayyar 'Milli Savunma Bakanlığı var, İçişleri Bakanlığı var, bir de Milli Güvenlik Bakanlığı oluştursak, terörle mücadelenin bütün sorumluluğunu Milli Güvenlik Bakanlığı'na versek. Bunu yaparken de istihbarat ve operasyonel gücü orada birleştirsek. Bu hareket birimlerini bir merkezde toplayabiliriz. İstihbaratla ilgili birimleri buraya havale edip, terörle mücadele konseptini değiştirmemiz lazım.' ifadelerini kullandı.