Mardinli Hacılar Güllerle Karşılandı

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla kutsal topraklarda hac ibadetini yerine getiren ilk kafile, Mardin Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde yakınları tarafından güllerle karşılandı.

Türk Hava Yolları'na ait uçakla kente gelen hacıların karşılanması sırasında duygusal anlar yaşandı. Ailelerine tekrar kavuşan hacılar ve yakınlarının sevinç gözyaşları döktüğü görüldü.

Hacılardan Emine Yalçın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin birliği ve beraberliği için çok dua ettiğini söyledi.

Hac ibadetini yerine getirmek duyduğu mutluluğu paylaşan Yalçın, herkesin gidip Kabe ve Medine'yi görmesi gerektiğini kaydetti.

Kutsal topraklarda herkes için dua ettiğini söyleyen Zeynep Demir, 'Zaman çok güzel ama biraz yorgunluk var. Orada yeni arkadaşlıklar edindik. Aileme, herkese dua ettim. Kardeşlik birlik ve beraberlik için dua ettim. Kara günlerin ülkemiz üzerinden gitmesi için dua ettim.' ifadelerini kullandı.

Gülseren Tatlı ise kutsal topraklarda bulunmanın çok güzel duygular olduğunu ifade etti. Tatlı, 'Rabbimizin ülkemiz için hayırlısını vermesi için dua ettim.' dedi.

Anne ve babasını beklediğini belirten Bilal Algay, en az hacılar kadar heyecanlı olduğunu dile getirdi. Hacıların Mardin'den Mekke'ye gidip gelebilmesinin iyi bir hizmet olduğunu ifade eden Algay, 'Hacıların buradan Mekke'ye gitmeleri iyi oldu. Şimdi uçak gelecek biz yakınlarımızı alıp eve gideceğiz. Daha önce gidip Diyarbakır, Adana'ya iniyorlardı. Bundan dolayı çok zahmet çekiyorduk. Bu hizmeti bize sunanlardan Allah razı olsun.' diye konuştu.

Kaynak: AA