Malazgirt'te Yol Kapatma Eylemi

MUŞ – Muş’un Malazgirt ilçesindeki Aksungur Mahallesi’nde bulunan Dörtyol mevkiinde ölümlü kazaların olmaması için vatandaşlar oturma eylemi yaptı.

Malazgirt'te Yol Kapatma Eylemi
Malazgirt ilçesine bağlı Aksungur Mahallesi’nde bulunan Dörtyol mevkiinde yılda birçok ölümlü trafik kazasının meydana gelmesi mahalle sakinlerini çileden çıkarttı. Dörtyol mevkiinde toplanıp 5 dakikalık oturma eylemi yaparak yolu kısa bir süreliğine trafiğe kapayan mahalle sakinleri, ardından araçları durdurarak sözlü uyarıda bulundu.

Yolda üst geçit veya ışıklandırma yapılmasını talep eden vatandaşlar, “Saat 14.00’te hayat dursun, ne çocuklar ölsün ne de sürücüler hapse girsin” sloganıyla toplandıklarını dile getirdi. Mahalle sakinlerinden Ercan Güven, “Bu yol mahalleli arasında ‘ölüm yolu’ olarak tabir ediliyor. Bu yol tüm mahallenin adeta kâbusu olmuş. Her yıl burada sayısız kaza ve ölümler oluyor. Buraya trafik ışığı talebimizi İlçe Kaymakamız Soner Kırlı’ya bildirdik. Burada dikkatsiz bir sürücü yüzünden vefat eden Mert Öztürk’ün babasını arayan Kırlı, taziyelerini bildirdi. Vefat eden minik evladımızın babası da kendisinden ölüm yoluna trafik ışığı istedi. Kaymakamız sağ olsun yıllardır mahallenin çektiği çileyi sonlandıracak müjdeyi verdi. Bu yola trafik ışığı yapılması için gerekli tüm girişimlerde bulundu. Buraya en kısa zamanda trafiğe uygun bir yol müjdesi verdi, kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Malazgirt Kaymakamı Soner Kırlı ise, yaşanan olaydan dolayı çok üzüldüğünü ifade ederek, bir daha hiçbir vatandaşın canının yanmaması için yolun trafiğe uygun hale getirilmesi konusunda tüm çalışmaları başlattığını ifade etti.

Kaynak: İHA