Kadıköy'de Çocuklar Ekolojik Binada Eğitim Görecek

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, hayata geçirdikleri projelerle ilgili bilgi vererek, ekolojik kreşi yakın zamanda hizmete açacaklarını belirtti. Başkan Nuhoğlu, “İnsanların yaşamları boyunca doğumundan bütün yaşam süresinde ihtiyaçlarında her zaman biz yerel yönetim olarak yanlarında olacağız” dedi.

Kadıköy Belediyesi, proje bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Hasanpaşa Mahallesi’nde bulunan Karikatür Evi’nde Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen toplantıda projeleri tanıtan slayt gösterimi yapıldı. Toplantıya çok sayıda basın mensubu katıldı.

İlçede gerçekleştirilen projeler hakkında basın mensuplarına bilgi veren Başkan Nuhoğlu, “Burası gençlik sanat merkezi, burayı iki yıl önce satın aldık. Şu anda restorasyonu bitti. Ekim ayı itibariyle vatandaşlarımızın hizmetinde olacak. 2 bin tane gencimiz buradan faydalanacak. 14 yaşın üstü müzik, drama, tiyatro dahil ücretsiz bir şekilde bütün bu atölye çalışmalarından gençlerimiz faydalanacak. Çocuklarımız ülkemizin geleceği. Bunların ne kadar kişisel gelişimine katkı verirsek o kadar sağlıklı nesiller yetiştiririz ve cumhuriyetimiz kendini güvencede hisseder” dedi.

“Çocuklar ekolojik binada eğitim görecek”

Ekolojik kreşle ilgili bilgi veren Başkan Nuhoğlu, "Projelerimizde çok büyük iki çocuk kreşi var. Ekim ayı itibariyle açılacaklar. 200 çocuk faydalanacak. Bir tanesi ekolojik kreş. Türkiye’de bir eşi yok bu kreşin. Tamamen ekolojik bir binada çocuklarımız eğitim görecek. Diğeri de parkın içerisinde çok güzel yüze yakın öğrenci faydalanacak. Bir yüzme havuzumuz, kapalı spor salonumuz çok farklı şekilde projeleri haya geçiyoruz. Çünkü artık insanların ihtiyaçları artıyor. Yanı artık yerel yönetimler yol, su, elektrikle, temizlikle vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayamaz. Kentler büyüdü, insanlar artık yalnızlaştı. İnsanların kendileri dışındaki aile fertlerinden birisi yerel yönetim olmak zorunda. Sosyal yaşam merkezimiz var. Yeni bir sosyal yaşam merkezi oluşturuyoruz. İnsanların yaşamları boyunca doğumundan bütün yaşam süresinde ihtiyaçlarında her zaman biz yerel yönetim olarak yanlarında olacağız. Biz proje yapacağız ama proje yaparken insanların projeye katılıp destek vermelerini sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Toplantıdan sonra Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, basın mensuplarına Karikatür Evi ile Gençlik Sanat Merkezi’ni gezdirdi.
Kaynak: İHA