İstanbul Photo Awards 2016 Fotoğrafları Viyana'da Sergilenecek

Anadolu Ajansı’nın düzenlediği Istanbul Photo Awards 2016 yarışmasının üçüncü sergisi, Avusturya'nın başkenti Viyana'da açılacak.

AA'nın iki yıldır düzenlediği uluslararası yarışmanın ödül alan fotoğrafları, 24 Eylül'de saat 18.30'da Museums Quartier’de düzenlenecek resepsiyonla sanatseverlerle buluşacak.

Serginin açılışı, AA Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şaban Kızıldağ ve AA Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkaya’nın ev sahipliğinde gerçekleşecek.

Yaklaşık 40 fotoğrafın yer alacağı sergide, ziyaretçiler 2015'de dünya kamuoyunda ses getiren olayların görsel bir özetini bulacak.

Sergide, 'Yılın Fotoğrafı' ödülüne layık görülen Suriyeli fotoğrafçı Abd Doumany'nin 'Suriyeli Çocukların Yardım Çığlığı', Sergey Ponomarev'in New York Times için çektiği 'Sığınmacılar' adlı fotoğrafı ile Santi Palacios'in Getty Images için çektiği 'Avrupa’ya Ulaşmak İçin Riske Atılan Hayatlar', Ian MacNicol'in 'Kalp Şeklinde' ve Valery Sharifulin'in 'Savaşçının Tarzı' fotoğrafları yer alacak.

AA Kurumsal İletişim Direktörlüğü'nün organize ettiği sergi, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Türk Hava Yolları ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nın sponsorluğunda gerçekleştiriliyor.

Daha önce Ankara ve İstanbul'da gerçekleştirilen sergi, 2 Ekim 2016'ya kadar açık kalacak.

Kaynak: AA