Ilıcalı, Teşvik Paketini Basına Anlattı

Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Erzurum basınına yeni ekonomik teşvik paketiyle ilgili brifing verdi. Ilıcalı “Bu paketten yararlanırsak Erzurum’u uçururuz” dedi.

Ilıcalı, Teşvik Paketini Basına Anlattı
Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren Yeni Ekonomik Teşvik Paketi’nden tam anlamıyla yararlanabilmek için billgilendirme toplantıları yapan Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, bir grup basın mensubuyla bir araya geldi. Teşvik paketiyle ilgili olarak hazırladığı sunumla basına brifing veren Ilıcalı “Başbakanımız Binali Yıldırım paket hakkında Diyarbakır’da açıklama yaptıktan sonra, teşvik paketiyle ilgili Bakanımız Recep Akdağ’a, valimize, vekillerimiz ve belediye başkanımıza sunum yaparak brifing verdim. Şimdi de siz değerli basın mensuplarına bu sunumu yapıyorum. Teşvik paketiyle ilgili olarak siz değerli basın mensuplarıda Erzurum’da farkındalık oluşturacaktır. Bu paketten yararlanırsak Erzurum’u uçururuz yararlanmazsak bu şehir yerinde sayar, göç vermeye devam eder.”diye konuştu.

“Hızlı Hareket Etmemiz Gerekiyor”

Cazibe merkezleri programının 2016-2020 yılları arasında uygulanacağının altını çizen Ilıcalı, “Önümüzde 4 yıl gibi bir zaman dilimi var. Bu programdan yararlanıp Erzurum için, şehrimiz için hızlı hareket edip elimizden geleni yapmamız gerekiyor.” İfadelerine vurgu yaptı. Milletvekili Ilıcalı, Cazibe merkezleri programındaki bölgelerin ortak sorununun göç ve işsizlik olduğuna dikkat çekerek “Program kapsamındaki 23 iili göz önünde bulundurursak yüksek işsizlik, düşük gelişmişlik, düşük ihracat, yüksek göç oranı, mülteci sorunu gibi maddeler bu şehirlerimizde ortak bir problem olarak karşımıza çıkıyor” dedi.

“Projenin Her Aşamsında Destek Sağlanacak”

Cazibe merkezleri programı kapsamında yıllık toplam 200 bin kişilik istihdam sağlanacağını belirten Ilıcalı, “Özel sektörün yeni yatırım ve işletmelerine yılda 1,25 milyar TL kamu desteği yapılacak. Projeden yatırıma üretimden pazarlamaya destek verilecek. Bu vesileyle ticareti canladırmış olacağız. Erzurum’un kalkınması sadece devlet yatırımıyla değil kamu özel yatırımıylada olacak. Bundan en iyi şekilde yararlanmamız gerekiyor. ” diye ifade etti.

“Genç Nüfus En İyi Şekilde İstihdam Edilmeli”

Teşvik Paketinde gençlere yönelik hizmetlerinde yer aldığını söyleyen Ilıcalı, “Genç nüfusun en iyi şekilde istihdam edilmesi gerekiyor. Karayazı’daki Karaçoban’daki gençlerimizi düşünün. Bu ilçelerimizdeki çocukların, gençlerin dağa çıkmasının tek nedeni işsizliktir. Terör örgütü onları bu nedenle kandırıyor, gençleri ikna edecek vaatlerde bulunuyor. Birde bizim genç dinamik nüfusumuz var değerli medyamız gençlerimize bu paketten imkanlar sağlamamız lazım” diye belirtti.

“Bölgelerin Belli Alanlarda İhtisaslaşması Verimli Olcak”

Programın 5 bölge, 8 merkez ve 23 ili kapsadığını ifade eden Prof. Dr. Ilıcalı, bu bölgeleriln belli alanlarda ihtisaslaşmasının daha güzel ve projeler için verimli olacağını söyledi.

Teşvik Paketi kapsamında üniversitelerede büyük görevler düştüğünü vurgulayan Ilıcalı “Teşvik paketinden yararlenırken üniversiteler önemli roller üstlenmeli. Üniversitelerin bölge özelliklerine ve potansiyeline göre katkı sağlamaları gerekiyor ” dedi.

“62 Milyarlık Yatırım Söz Konusu”

Cazibe merkezleri programına Bakanlıkların toplamda 62 milyarlık bir bütçe ayırdığını vurgulayan Ilıcalı, “Program kapsamında söz konusu olan bu bütçeden Erzurum ene iyi şekilde faydalanmalıdır. Örneğin Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Bakanlığı 20 milyar liralık bir bütçe ayırıyor. Bizde Erzurum için hazırladığımız ulaşım projeleri kapsamında Bakanlığın ayırdığı bu bütçeden yararlanmalıyız. Siz değerli basın mensubu arkadaşlarımıza da farkındalık oluşturmak için büyük görevler düşüyor.” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA