Filistin'deki Yerel Seçim

Filistin Yüksek Mahkemesi yerel seçimin vaktinde yapılıp yapılmayacağına ilişkin kararını açıklayacağı duruşma 3 Ekim'e ertelendi Filistin Merkezi Seçim Komitesi seçimin 8 Ekim'de gerçekleştirilmesinin mümkün olmadığını bildirdi.

Filistin Yüksek Mahkemesinin Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nde 8 Ekim'deki yerel seçimin gerçekleştirilmesi veya gerçekleştirilmemesine ilişkin kararını 3 Ekim'deki duruşmaya ertelendiği belirtildi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Hakim Hişam el-Hatu'nun okuduğu mahkeme kararında, savcılık ve davacıların belgelerini tek bir defada sunması için bugünkü duruşmanın 3 Ekim'e ertelendiği ifade edildi.

3 Ekim'deki duruşmada yerel seçimin 8 Ekim'de yapılıp yapılmamasına karar vereceği öğrenildi.

Ramallah'taki mahkemenin önünde duruşmayla ayni saatlerde onlarca Filistinli yerel seçimin ertelenmemesi için gösteri düzenledi.

Öte yandan Filistin Merkezi Seçim Komitesinden yapılan yazılı açıklamada, seçimin 8 Ekim'de gerçekleştirilmesinin mümkün olmadığı ve mahkeme sonuçlanana kadar seçim hazırlıklarının durdurulması kararının sürdürüleceği kaydedildi.

Mahkeme daha önce verdiği kararda, Batı Şeria ve Gazze'de 8 Ekim'de yapılması planlanan yerel seçimin açılan 2 dava nedeniyle durdurulduğunu bildirmişti.
Kaynak: AA