FETÖ'den tutuklan Altan kardeşlerin ifadeleri ortaya çıktı

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'ye yardım etmek suçundan gözaltına alınan Ahmet Altan ve Mehmet Altan'ın polis ifadeleri ortaya çıktı. Ahmet Altan'a Taraf'ın finasörleri ve "Balyoz" belgeleri soruldu

FETÖ'den tutuklan Altan kardeşlerin ifadeleri ortaya çıktı
FETÖ'den tutuklan Altan kardeşlerin ifadeleri ortaya çıktı
FETÖ'ye yardım etmek suçundan gözaltına alınan Ahmet Altan ile Mehmet Altan'a, 10 gün gözaltına tutulduğu İstanbul Emniyet Müdürlüğ Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki ifadesinin detayları ortaya çıktı.

Ahmet Altan'a Taraf Gazetesi'ni kimin finanse ettiği, Balyoz belgelerini kimden alındığı, bu belgeleri yayınlama için Fetullah Gülen ya da diğer FETÖ yöneticilerinden talimat alıp almadığı sorulduğu öğrenildi.

Evinden 1 dolar çıkan Mehmet Altan'a ise 2013 yılında Pensilvanya'ya gittiğinde, Fetullah Gülen'in elini öpüp öpmediği soruldu. Altan kardeşlerin ise Cumhuriyet Savcılığında ifade vereceğini söylediği öğrenildi.

'TARAF'I KİM FİNANSE ETTİ'

FETÖ'ye yardım etmek suçundan gözaltına alınan Ahmet Altan ile Mehmet Altan emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul Adliyesine götürüldü. Adliye sorgusu devam eden Ahmet Altan ve Mehmet Altan'ın emniyet ifadeleri ortaya çıktı. Kurucu Genel Yayın Yönetmenliği yaptığı Taraf Gazetesi ile ilgili sorular yöneltilen Ahmet Altan'a, 'Taraf Gazetesi'ni kimlerin finanse ettiği, gazetenin FETÖ ile irtibatını kimlerin sağladığı ve Fetullah Gülen'in talimatlarının gazeteye kimler aracılığı ile ulaştırıldığı' soruldu.

'BALYOZ BELGELERİNİ KİMDEN ALDINIZ'

Ahmet Altan'a ayrıca Taraf Gazetesi'nin 'Balyoz Darbe Planı' olarak belirttiği belge ve bilgileri kimden aldığı, bu belge ve bilgileri yayınlamak için Fetullah Gülen ya da diğer FETÖ yöneticilerinden talimat alıp almadığı soruldu.

14 TEMMUZ'DAKİ SÖZLERİ...

Ahmet Altan'a ayrıca Gülen'le tanışıp tanışmadığı, darbeci askerlerle görüşüp görüşmediği ve 14 Temmuz'da, 'Bir gün sonra gerçekleşen darbe girişiminden haberdar mıydınız? Darbenin olacağını size kim söyledi?' gibi soruların yöneltildiği öğrenildi. Ahmet Altan'a, 12 Mayıs 2016 tarihinde yayınlanan 'Mutlak Korku' başlıklı yazısındaki 'Sanırım kötü bir piyesin son perdesini seyrediyoruz. Biraz ağır oluyor ama... Biteceğini bilmek yine de iyi' ifadeleri hatırlatılarak, 'Darbe girişimine zemin mi hazırladınız? Kamuoyu mu oluşturdunuz? Bunun için kimden talimat aldınız?' diye soruldu. Altan ise soruları cevaplamak istemediğini, Cumhuriyet Savcılığında ifade vereceğini söylediği öğrenildi.

'GÜLEN'İN ELİNİ ÖPTÜN MÜ' SORUSU

Mehmet Altan'a, 2013 yılında Pensilvanya'ya gittiğinde, Fetullah Gülen'in elini öpüp öpmediğinin sorulduğu, 'Gülen'i ne amaçla ziyaret ettiniz, ne görüştünüz?' diye sorulduğu, Altan'ın birçok soru gibi bu soruya da cevap vermediği öğrenildi.

'GÜLEN İLE TANIŞIYOR MUSUNUZ'


Mehmet Altan'a FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile tanışıp tanışmadığı, kendisiyle görüşüp görüşmediği, 15 Temmuz darbe girişiminde bulunan FETÖ/PDY mensubu askerlere abilik yapıp yapmadığı, darbeci askerlerden tanıdığı olup olmadığı soruldu. Mehmet Altan'a ayrıca, Can Erzincan TV'de 14 Temmuz'da yaptığı darbeyi çağrıştıran sözleri hatırlatılarak 'Amacınız neydi? Sizi bu konuşmayı yapmaya kimler yönlendirdi?' soruları yöneltildi.

'SELAM KUMPASINA NEDEN DAHİL EDİLMEDİNİZ'

Fetullahçı polisler tarafından yürütülen Selam Tevhid Soruşturması kapsamında izlendiği, görüntülerinin kaydedildiği hatırlatılan Mehmet Altan'a, 'Soruşturmayı yürüten ve FETÖ/PDY üyeliği suçundan bir kısmı cezaevinde bulunan görevliler sizi soruşturmaya neden dahil etmemişlerdir?' diye soruldu. Ahmet ve Mehmet Altan kardeşlerin, emniyetteki ifadesinde, sorulan soruların birçoğuna cevap vermek istemediğini söylediği öğrenildi.