Doğruyol'dan, İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne 'Haksızlık' Tepkisi

Türk Sağlık Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, hükümet sözcülerinin ifadelerinin aksine; İzmir’de bazı bürokratların halen çalışanlar arasında ayrımcılık yaptığını, bireysel menfaat ve çıkar peşinde koştuklarını iddia ederek, çalışanları ve sendika olarak kendilerini huzursuzluğa sürüklediğini belirtti.

Doğruyol'dan, İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne 'Haksızlık' Tepkisi
15 Temmuz gibi Türkiye Cumhuriyeti devletini ele geçirme, ülkeyi Suriye gibi bir karmaşa ortamını sürükleme teşebbüsünden sonra, bu günlerin birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyulduğu dönem olduğunu belirten Doğruyol, İzmir’de bu hassasiyetin aksine özellikle sağlık alanında haksız ve hukuksuz uygulamalar yapıldığını öne sürdü. Bazı bürokratların halen çalışanlar arasında ayrımcılık yaptığını, bireysel menfaat çıkar peşinde koştuğunu, çalışanları huzursuzluğa sürüklediğini iddia eden Doğruyol, İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde haksızlar yapıldığını söyledi.



İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde her zamanki sendikal anlayışlarının önce diyalog çerçevesinde olduğunu ifade eden Türk Sağlık Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, sözlerine şöyle devam etti: ’’Defalarca il müdürümüz Bedia Salnur ve aynı zamanda Sağlık Sen yönetim kurulu üyesi olan İl Müdür Yardımcısı Mehmet Alper ile görüştük. Sonuç alamadığımız için bugün bu açıklamayı yaparak sıkıntılarımızı kamuoyuyla paylaşma ihtiyacı hissettik. Soruyoruz; Valilik oluru ile 24 Aralık 2015 Tarihinde oluşturulan akaryakıt dağıtım komisyonu kanun gereği görev tamamlanıncaya kadar ölüm ve tayin dışında iptal edilmemesi gerekirken, akaryakıtın yaklaşık yüzde 60’ı dağıtılmamışken, göreve gelir gelmez süresinden yaklaşık 3.5 ay önce (18 Mart) neden iptal edilmiştir? Yetkiniz olmadan 3-18 Mart arasında komisyonun görevi iptal edilmemişken komisyona neden görev yaptırmadınız? Geri kalan akaryakıt dağıtılmış mıdır, her tankerden alınması gereken gerekli akaryakıt numunesi alınmış mıdır? Bildiğimiz kadarıyla özel şirketlerden kiralanmış olan 60 adet araç şoförlerimiz var iken neden personelli kiralanmıştır? Kiralanan araçlar kamu görevinde mi kullanılmaktadır? Ya da şahıslara özel servis araçları olarak mı kullanılmaktadır? Halk sağlığı müdürlüğü satın alma biriminin, neredeyse tümden değiştirilmesi, ağırlıklı olarak bir sendikanın yönetim kurulu üyeleri, temsilcileri ve üyelerinden oluşturulması ne kadar doğrudur? Bir sendikanın yönetim kurulu üyesi olan Halk Sağlığı Müdür Yardımcısına başka müdür yardımcısı yokmuş gibi; personel, idari işler, mali işler, istatistik gibi pek çok görevin verilmesi tesadüf müdür? Kurumdaki haksızlık, hukuksuzluk ve yanlış uygulamalarla ilgili kuruma yazdığımız yazılara cevap verilmemesi kurumun ne kadar gayri ciddi çalıştığının da bir göstergesidir. Kurumda sivil savunma uzmanı var iken, güvenlik hizmetlerini sivil savunma uzmanından alıp, yetkisi olmayan bir memura vermenizde ki amacınız nedir? Bir kurumda tek kadrolu şoför var iken o şoförü iki kez geçici görev çıkarmanız, o kuruma hizmet alımıyla araç ve taşeron şoför vermeniz ne kadar yasaldır?’’

15 Temmuz gibi büyük bir badireyi birlik ve beraberlik içerisinde atlatıldığını vurgulayan Doğruyol, ’’PKK, PYD, DEAŞ gibi terör örgütleri ve Türk düşmanı ülkelerle mücadele ederken, ülkemiz ayağa kalkmaya çalışırken, kamu kurumlarımızdaki idarecilerimiz de ayrıştırıcı değil, birleştirici olsun. Tüm personele eşit ve adaletli davransın, devletine milletine ihanet etmeyen herkes eşit haklardan yararlansın, kamu kurumlarımız, bireysel çıkar ve menfaat peşinde koşanlar tarafından değil, liyakatli yöneticiler tarafından yönetilsin’’ dedi.

Kaynak: İHA