Çevre Ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, İzmir'de Açıklaması

'Bu kentsel dönüşüm doğru yapılırsa adil yapılırsa müthiş bir fayda olarak döner bize ama Allah korusun doğru bir planlama yapılmazsa ve adil davranılmazsa adaletli davranılmazsa bir bela olarak döner hepimize'.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşümün doğru ve adil yapılması durumunda faydalı olacağını belirtti.

İzmir'deki temasları kapsamında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret eden Özhaseki, burada yaptığı konuşmada, İzmir'de bulunmaktan mutluluk duyduğunu, coğrafi konum ve güzellikleriyle şanslı olan İzmir'in aynı zamanda Başbakanı olan bir kent olduğunu kaydetti.

Özhaseki, şehircilik, kalkınma ve gelişmenin bir denge içinde götürülmesi gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

'20 yıl kadar belediyecilik yaptım, işin içerisinden geliyorum. Aziz Beyle de belediye başkanlığı döneminden taşınıyoruz. Bakanlığımızla ilgili bir takım temel kararlar alırken bir taraftan da aldığımız bir prensip karar neticesinde bütün şehirlerde tıkanmışlıklar varsa bir takım sorunlar varsa eğer bizim de dokunmakla müdahale edip çözebileceğimiz alanlar varsa onların her birini de çözüme kavuşturmakta bizim temel prensibimiz haline geldi. İstanbul, Ankara, diğer değişik şehirler için bunu yapıyoruz bugün de İzmir için geldik.'

Karabağlar ilçesinde kentsel dönüşümün başlatılması gerektiğini kaydeden Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Doğru bir şekilde başlayan kentsel dönüşüm kente müthiş bir fayda getirir, arkasından gelecek bütün gelişmeler de doğru bir şekilde gelişir. O nedenle doğru bir planlama yaptık. O sevdiğimiz planı uygulayacağız ve doğru bir şekilde uygulanacak. Bundan sonra da büyükşehrimizin, ilçelerimizin dönüşümüyle ilgili ne kadar projesi varsa bir incelemeyle biraz yardımcı olarak eğer gördüğümüz aksaklıklar ve sıkıntılar varsa onları giderip, bu konuda yardımcı olmaya iyice niyetliyiz, İzmir için zaten her zaman hazırız. İhtiyacımız var mı var, bu kentsel dönüşüm doğru yapılırsa adil yapılırsa müthiş bir fayda olarak döner bize ama Allah korusun doğru bir planlama yapılmazsa ve adil davranılmazsa adaletli davranılmazsa bir bela olarak döner hepimize bu ikilemi bilerek hareket etmek durumundayız bu konuda bakanlık olarak biz üzerimize düşen görevi yapıyoruz.'

Özhaseki, İzmir Körfezi projesiyle ilgili ÇED raporunun onaylandığını, katı atık tesisiyle ilgili de tıkanmışlıkların çözüldüğünü, ufak tefek problemlerin de kısa sürede ortadan kaldırılacağını belirtti.

Karabağlar'da kentsel dönüşümle ilgili bazı vatandaşların itirazı olduğu yönündeki soru üzerine Özhaseki, ilk etapla ilgili bir problemin bulunmadığını, projenin vatandaş esaslı ve onların mağdur edilmeyeceği şekilde tasarlandığını, bu nedenle vatandaşların dava açmayacağını düşündüğünü, olması durumunda da çözmeye çalışacaklarını söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Özhaseki'yi bakanlık görevinden doyalı tebrik etti. İzmir Körfezi ile ilgili ÇED raporunun imzalanmasından dolayı teşekkür eden Kocaoğlu, projeyi en kısa sürede hayata geçirmek istediklerini belirtti.

Öte yandan, Özhaseki'nin İnciraltı Turizm Merkezi EXPO alanındaki incelemesi iptal edildi.

Kaynak: AA