Bursalı Firmalar, Yurt Dışı Fuarlarıyla Yeni İş Ortakları Kazanıyor

Bursalı firmalar, Fransa’daki Premiere Vision ve Texworld, Almanya’daki Automechanika Fuarı’na çıkarma yaptı.

Bursalı Firmalar, Yurt Dışı Fuarlarıyla Yeni İş Ortakları Kazanıyor
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında 50’ye yakın firma, Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen Premiere Vision ve Texworld Fuarı’nda incelemelerde bulundu. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Vekili İsmail Kuş’un da katıldığı tekstil fuarlarında, iş dünyası temsilcileri önemli iş bağlantıları kurdu. BTSO heyeti, Paris programında ayrıca Fransız-Türk Ticaret Odası Başkanı Selçuk Önder’i de ziyaret etti.

Otomotiv sektörü temsilcileri ise Almanya’nın Frankfurt şehrinde düzenlenen Automechanika Fuarı’nı ziyaret etti. Firmalar, sektördeki yeni gelişmeleri yakından görme imkanı buldu.

BTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Kuş, Türkiye ekonomisinin büyümesine öncülük eden Bursalı firmaların fuar organizasyonları sayesinde yurt dışındaki bağlantılarını güçlendirdiğini söyledi.

İsmail Kuş, “Projemiz kapsamında 70’den fazla fuara 3 bin 500’e yakın firmamızı taşıdık. KOSGEB’in ve odamızın destekleriyle firmalarımızın rekabetini yükseltmeyi hedefliyoruz. Türkiye ekonomisinin mimarı olan firmalarımızın, ihracat odaklı büyümesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: İHA